Županica Jozić obišla prostore tvrtke Veličko d.o.o.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tvrtka Veličko d.o.o. počinje poslovati 2020. godine, s osnivači iste su dvije partnerske udruge sa sjedištem u Velikoj, a to su Udruga Veličanka i Udruga Ruka podrške. Prostore tvrtke, koja danas zapošljava 15 osoba, od kojih 8 sa invaliditetom, s tendencijom stalnog rasta, posjetila je županica Antonija Jozić. Osnovna djelatnost tvrtke je kuhanje i dostava obroka za 350 korisnika na području županije.

Brojni uspješno provedeni projekti potaknuli su članove ovih dvaju udruga na pokretanje gospodarske djelatnosti po načelima društveno odgovornog poduzetništva, a dosadašnje iskustvo stečeno provedbom projekata, rezultiralo je time da je tvrtka 2021. godine od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom dobila status integrativne radionice. Rad integrativne radionice, osim integracije invalidnih osoba u proizvodne procese, doprinosi razvoju ovog kraja jer proizvodnja podrazumijeva nabavu poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od loklanih OPG-a, obrta i poduzeća.

„Veličko trenutno završava drugu fazu razvoja, a koja podrazumijeva dogradnju postojeće poslovno – proizvodne hale sa 2 nova pogona, pogonom za preradu voća i povrća te pogonom za pekaru i proizvodnju tjestenine i pripadajućim potrebnim prostorijama, odnosno skladištima. Svrha dogradnje prvenstveno je zadovoljavanje vlastitih potreba, a potom izlazak na tržište sa viškom proizvoda.

U ovoj fazi uz izgradnju i opremanje pogona plan je i postavljanje solarne elektrane na oba krova (postojeći i novi krov) kako bi se postigle uštede na električnoj energiji, a novac usmjerio na daljnji razvoj tvrtke. Vrijednost investicije je 465.017,90 eura. 450.000,00 eura financira Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, a razliku od 15.017,90 eura financira sama tvrtka.“ – zaključila je direktorica Ana Blažević i zahvalila se županici na interesu za njihov rad.

„Svojim djelovanjem tvrtka Veličko d.o.o. je, zasigurno, ogledni model društveno odgovornog poduzetništva, a s vremenom bi mogao postati koordinator socijalno poduzetničkih aktivnosti.“ – rekla je županica čestitavši direktorici i svim djelatnicima na ostvarenim rezultatima – prenosi Požeško-slavonska županija.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *