Županica Jozić održala prijem i radni sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja PSŽ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić održala je prijem i radni sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeško-slavonske županije.

Uputivši dobrodošlicu i pozdrave nazočnim hrvatskim braniteljima i predstavnicima udruga, županica je istaknula kako je prijem organiziran u prigodi obilježavanja dva značajna datuma, 28. svibnja – Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 30. svibnja, Dana državnosti.

“Kao pripadnicima toga vremena čestitam vam današnji dan i naravno čestitam vam Dan državnosti koji ćemo zajednički obilježiti polaganjem vijenaca kada je i Tijelovo pa vjerujem da ćemo se na svetim misama i procesijama prisjetiti svih onih čija su djela dovela do toga da mi danas baštinimo suverenu, samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Državu koja je jedna od zvjezdica na europskom nebu, članica Europske unije, sa svim onim postignućima koja su protekla tri desetljeća ostvarena i sigurna sam da bi svi branitelji koji danas više nisu s nama, bili na to ponosni. Od srca vam svima hvala na djelima koja ste učinili devedesetih godina prošloga stoljeća. To je vrijeme ponosa i slave kojega često ističemo, vrijeme koje hrvatski narod mora zauvijek pamtiti i slaviti. U ime svih žitelja Požeško-slavonske županije upućujem vam iskrenu i skrušenu zahvalu za sve ono što je učinjeno. Ovo nam je prilika da međusobno razgovaramo, otvorimo teme koje želimo otvoriti i ponizno se nadam da je Požeško-slavonska županija ruka suradnje svim našim braniteljskim udrugama. Ponovit ću ono što sam rekla kada smo dodjeljivali ugovore za 2024. godinu, sigurna sam da će 2025. godina biti izdašnija, troškovi su porasli i mi kao županija trebamo izdvojiti više sredstava za sve vaše projekte i aktivnosti, njih je uistinu jako puno i na tim aktivnostima u ovom današnjem vremenu vam također hvala” – rekla je županica Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)