Županica Jozić održala sastanak s predstavnicima Regionalne energetske agencije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Županica Antonija Jozić održala je radni sastanak sa predstavnicima Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, ravnateljem Julijem Domcem i pomoćnikom ravnatelja Miljenkom Sedlarem te predstavnicima Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ, a na temu izrade Analize potencijala korištenja geotermalne energije na području Grada Požege i šire okolice – prenosi Požeško-slavonska županija.

Prezentirani su projektni zadaci i ciljevi koji se očekuju od izrađivača te su raspravljani detalji razrade i dinamika rada. Analiza će objediniti sve dostupne podatke na području šire okolice Grada Požege kako bi se došlo do praktičnih rješenja i mogućnosti korištenja geotermalne energije u postojećim i planiranim gospodarskim djelatnostima. Cilj je identificirati potencijalne korisnike, istražiti spremnost postojeće infrastrukture te dati funkcionalna i ekonomski isplativa rješenja za lociranje istražnog bušenja u sklopu daljnjeg istraživanja s obzirom na potencijalne potrošače za grijanje građevina, vode i tla, stakleničke/plasteničke proizvodnje te druge primjene.

„Projekt Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije jedan od strateških projekata koji ima za cilj podići razinu iskoristivosti geotermalnog potencijala Županije, odnosno njenih općina i gradova. Geotermalna energija je toplina koja se stvara u unutrašnjosti Zemlje, a poznato je da Panonska Hrvatska ima povišene vrijednosti geotermalnog gradijenta.“ – rekla je županica te zaključila kako bi se korištenjem ovoga resursa poboljšala gospodarska djelatnost i podigla razina kvalitete života na našem području.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *