Županica Jozić primila dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Velikoj županijskoj vijećnici održana je 9. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su uz predsjednicu Vijeća i županicu Antoniju Jozić prisustvovali članovi Vijeća te direktorica TZ-a Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić – prenosi Požeško-slavonska županija.

Na samome početku sjednice županica Jozić ugostila je te prigodno čestitala nagrađenim ovogodišnjim dobitnicima nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“: Pivovara Slavonica, Pustolovna agencija Thrillseeker Croatia, OPG Antonija Zelenika, OPG Ljubica Vido te Destilerija Šimić, a svečani prijem ujedno je bio i prilika za razgovor o budućem radu, aktivnostima i ulaganjima.

„Naši dobitnici koji su danas ovdje s nama dobili su nagrade za proizvode ili usluge kojima podižu turističku uslugu na području Požeško-slavonske županije. Od srca čestitam svim dobitnicima na svemu onome što ste ostvarili u svom dosadašnjem radu i vjerujem da će vam ova nagrada biti podstrijeh da budete još snažniji, bolji te da činite nove korake neovisno o tome koliko su oni mali ili veliki, ali su itekako svi bitni za Požeško-slavonsku županiju. Na taj način svi zajedno radimo i idemo korak naprijed.“ – rekla je županica Jozić.

„Koliko god nekada mislili da ste mali, budite svjesni toga da ste bitni za našu zajednicu, za naše društvo i okruženje. Ako želimo razvijati turizam na području županije onda uistinu moramo stvarati jednu jaku mrežu svih nas zajedno, nas koji na bilo koji način pridonosimo malim ili velikim iskoracima u turizmu.“ – istaknula je županica.

Svim dobitnicima nagrada u ime Turističke zajednice PSŽ i svoje osobno ime uputila je i direktorica Maja Jakobović Vukušić. „Kako bi širi krug ljudi u određenom trenutku prepoznao i uvidio da mi ovdje uistinu imamo vrijednih čimbenika, svima vama kroz različite nacionalne inicijative trudimo se pružiti priliku za dodatnom promocijom i viđenjem onoga što svaki dan radite. Potrebno je napomenuti da smo mi jedna od manjih županija u Hrvatskoj, ali da imamo respektabilan broj nagrađenih subjekata, objekata, priča, te svega onoga što nudimo.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice istaknuvši kako brojne nagrade potvrđuju da se u Požeško-slavonskoj županiji zaista ide prema naprijed.

U nastavku 9. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije usvojen je predloženi dnevni red kao i zapisnik sa 8. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije te su usvojeni i svi izvještajni dokumenti Turističke zajednice za 2022. godinu koji su dostupni u arhivi web-a TZ PSŽ.

Donesen je Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini s područja Požeško-slavonske županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te su prezentirani statistički podaci za ostvarena noćenja u razdoblju 2018. – 2022. godine na području Požeško-slavonske županije, prosječna popunjenost smještajnih kapaciteta i broja smještajnih objekata u proteklih 5 godina (2018.g.–58 , 2022.g.–142).

U siječnju i veljači 2023. godine u odnosu na siječanj i veljaču 2022. godine nastavlja se pozitivan trend rasta broja noćenja u Požeško-slavonskoj županiji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *