Županica Jozić prisustvovala proslavi VRO “Oluja” u Kninu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i sjećanje na vojno-redarstvenu akciju Oluja od koje je proteklo 28. godina, upriličena je u kraljevskom gradu Kninu.

Uz brojne branitelje koji su najzaslužniji za samostalnost i suverenitet suvremene Republike Hrvatske, u čije je ime govorio djelatni časnik HV-a, dragovoljac i pripadnik Tigrova, Mihael Pintarić, svečanoj proslavi nazočio je državni vrh, a okupljenim građanima i braniteljima obratili su se i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Dio izaslanstva Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova bila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

U spomen na žrtvu svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja najviši državni dužnosnici,  predstavnici županija i gradova, predstavnici obitelji nestalih i poginulih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata položili su vijence kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95.

Nakon središnje svečanosti služena je misa u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta koju je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan.

Osim županice Jozić, na proslavi VRO “Oluje” prisustvovali su i umirovljeni satnik HV te dragovoljac Domovinskog rata i ratni pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi Josip Širić, načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić i drugi.

Foto: Josip Širić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *