Županica Jozić prisustvovala Svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Osječko-baranjska županija svoj dan slavi u spomen na 2. lipnja 1997. godine, kada su se u Belom Manastiru, u nazočnosti predsjednika Franje Tuđmana, izaslanstva Vlade, Hrvatskog sabora i UNTAES-a, prvi put na okupu našli predstavnici političkog života iz svih dijelova Županije, a bila je to završna faza procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u prigodi Dana Osječko-baranjske županije, održana je svečana sjednica Skupštine kojoj su prisustvovali brojni dužnosnici na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, a uz goste sjednici je nazočio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, te uz brojne župane također i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić zajedno sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u svome obraćanju rekao je kako u Osječko-baranjskoj županiji živi oko 260 tisuća ljudi.

„U posljednjih 10 godina naša županija izgubila je 45 tisuća stanovnika, ali u posljednje dvije godine smanjen je crni demografski trend i ljudi se polako vraćaju. Od 10 koji su otišli, trećina ih se vratila ili će se vratiti. Osječko-baranjska županija bilježi gospodarski rast, povećanje prosječne plaće, ima veći broj obrta i tvrtki, a također smanjena je i nezaposlenost.“ – naglasio je ovom prigodom Anušić te istaknuo kako upravo tim pozitivnim trendovima doprinose i brojne investicije koje se sufinanciraju europskim novcem.

„U našoj županiji učenici osnovnih škola imaju besplatan školski obrok, a također sufinanciramo i stambene kredite. Pri kraju je završetak Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, u tijeku je izgradnja 6 sustava za navodnjavanje, a njih 10 je u pripremi. U suradnji s Vladom Republike Hrvatske gradi se novi objedinjeni hitan bolnički prijam, u planu je novi KBC, rekonstruira se zgrada Željezničkog kolodvora, te je pri kraju i izgradnja koridora 5c.“ – rekao je župan Anušić obraćajući se prisutnima na svečanoj sjednici.

Izvor tekst i foto: PSŽ/Kristijan Toplak/Osječko-baranjska županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *