Županica Jozić sudjelovala na obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske županije, obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije. Ovogodišnja svečana sjednica održana je u Kazalištu Virovitica, a između ostalih nazočio joj je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, županica Antonija Jozić te brojni drugi uzvanici – prenosi Virovitičko-podravska županija.

Sve prisutne na početku je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović te zahvalio županijskim vijećnicima na suradnji i marljivom radu u donošenju odluka važnih za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije.

U svom govoru župan Igor Andrović se osvrnuo na brojne projekte koji su odrađeni od posljednjeg Dana županije. „Teško je nabrojati sve što je iza nas u zadnjih 365 dana, ali možemo se pohvaliti da su na području Virovitičko-podravske županije od 2017. ugovorena europska sredstva u iznosu od gotovo 2,5 milijardi kuna. Tu su možda projekti koji se i „vizualno ne vide“, kao aglomeracije, ali tu su i projekti koji su promijenili vizuru gradova i općina, ali i projekti koji će doprinijeti boljem standardu građana“ – rekao je župan Andrović.

Čestitkama u povodu Dana županije pridružio se i premijer Andrej Plenković, koji je naglasio kako mu je drago što je imao priliku otvoriti 25. Međunarodni sajam Viroexpo uoči održavanja svečane sjednice. Pohvalio je i ulaganja u vrtiće, škole, visoko obrazovanje, sport, turizam i kulturnu baštinu te se osvrnuo na izgradnju brze ceste. „Moramo prometno bolje integrirati Virovitičko-podravsku županiju, nastaviti s brzom cestom Farkaševac – Bjelovar pa onda prema Virovitici i prema mađarskoj granici, odnosno Terezinom Polju. Sve skupa od Vrbovca do Mađarske granice je 94 kilometra i smatram da je to strateški važno za ovaj kraj. Kada kompletiramo povezivanje brzim cestama Koprivnicu, Bjelovar, Viroviticu i Požegu, onda možemo reći da smo napravili onaj ključni iskorak za pravu, modernu, učinkovitu prometnu, a u biti razvojnu infrastrukturu Podravine i Slavonije.“ – rekao je Plenković. Istaknuo je kako će Hrvatska ulaskom u schengenski prostor i europodručje “zaokružiti europski put” i tako postati jedna od 15 država koje su u NATO-u, EU, europodručju i schengenskom prostoru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *