Županica Jozić sudjelovala na otvorenju Pelješkog mosta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Sinoć je svečano otvoren Pelješki most. Njime je povezan jug Hrvatske s ostatkom države. Glavna svečanost otvorenja krenula je u 20:15 sati, a kulminirala je oko 22 sata kada je Rimčeva Nevera uz spektakularni vatromet prva prešla most. 

Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je radilo nekoliko vlada.

Prelazi preko morskog tjesnaca širine 2140 metara, dug je 2404 metra, s plovidbenim profilom ispod mosta 200 puta 55 metara, a glavni i odgovorni projektant mu je Slovenac Marjan Pipenbaher.

Na svečanom otvorenju Pelješkog mosta sudjelovala je i županica Požeško-slavonske županije i članica Predsjedništva HDZ-a gospođa Antonija Jozić koja je putem svog Facebook profila poručila: “Pozdrav Hrvatima ma gdje bili” i oznaku SpajamoHrvatsku.

Lijepo je vidjeti da Požeško – slavonska županija nakon dugo vremena ima svog predstavnika kojeg se čitava županija ne mora sramiti i da isti predstavnik odnosno predstavnica uživa najveće povjerenje predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića. S obzirom na navedeno, uvjereni smo da će županica Jozić na najbolji mogući način iskoristiti svoje mogućnosti i napraviti sve što god bude bilo moguće u najbolju korist naše županije ali i svih njenih žitelja.

Foto: FB profil Antonije Jozić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *