Županica Jozić Svečano uručila Ugovore o korištenju stipendija PSŽ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na 8. sjednici Županijske skupštine prihvaćena je Odluka o povećanju stipendija, a posebno onih za deficitarna zanimanja kao što su liječnici, čime se želi poslati snažna poruka koliko su studenti bitni – ovom prigodom istaknula je županica Antonija Jozić koja je uz prisustvo Sunčice Bajić, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, u Velikoj županijskoj vijećnici, svečano uručila 19 ugovora I. i III. kategorije stipendiranja studenata za akademsku godinu 2022./2023. – prenosi Požeško-slavonska županija.

Na natječaj za dodjelu stipendije pristiglo je ukupno 119 zahtjeva, a pravo na stipendiju ostvarilo je 19 studenata, dok je ukupno 27 postojećih stipendista Požeško-slavonske županije potpisalo aneks ugovore.

Županica Jozić istaknula je kako je gotovo svaki šesti prijavljeni student dobio mogućnost potpisati ugovor. „Vas je ovdje 19 od 119 prijavljenih, dakle svaki šesti student koji se prijavio dobio je mogućnost potpisati ugovor. Ovo je prva godina u kojoj smo učinili jedan veliki iskorak, a to je da su naše stipendije značajno povećane. Na to smo se odlučili jer želimo pokazati da je znanje „IN“. S ovim iznosima u vašem obrazovanju želimo pomoći vama i vašim roditeljima. Vi ste studenti koji su uspjeli ostvariti stipendije, devet liječnika koji su ostvarili stipendiju preko 3000 kuna mjesečno te vas deset iz ostalog područja koji ste ostvarili stipendiju u iznosu preko 1000 kuna mjesečno.“ – rekla je županica naglasivši kako će se stipendije I. kategorije isplaćivati u suradnji s gradovima i općinama iz kojih studenti dolaze.

„Ova stipendija koja se dodjeljuje nije samo stipendija Požeško-slavonske županije. Uistinu sam sretna i zadovoljna da su se pridružili vaši gradovi i općine, to je jedna lijepa sinergija na području županije. Isto tako povećali smo i potpisali anekse ugovora s našim postojećim stipendistima – njih 27. Njima smo povećali stipendije sa 600 na 1000 i više kuna. Želim vam da vam vaši studentski dani budu ispunjeni uspjesima, bilo privatnim ili akademskim, i da uspješno završite svoje fakultete. Vjerujem da će vam ova potpora uvelike pripomoći da se možete više posvetiti studentskim obvezama. Naposljetku, želim vam da se po završetku fakulteta vratite u Požeško-slavonsku županiju i ovdje pronađete radno mjesto sukladno kompetencijama i znanjima koje ćete steći na fakultetu.“ – istaknula je županica Jozić.

Student Danijel Barišić obratio se i zahvalio u ime svih stipendista na dodijeljenoj stipendiji te naglasio kako će im dodijeljena sredstva biti od velike pomoći. „Smatram da će nam ove stipendije uvelike pomoći u našim studentskim životima, ali zapravo i dodatno biti ne samo financijska pomoć nego i motivacija za još bolje rezultate. Veliko hvala Požeško-slavonskoj županiji, a svim ostalim studentima poručio bih da ostanu marljivi i ustrajni.“ – rekao je student Danijel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)