Županica Jozić u službenom posjetu Gradu Pakracu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Velikoj vijećnici Gradske uprave Pakrac, u nazočnosti županice Antonije Jozić te gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević, 23 poduzetnika s područja Pakraca i Lipika svečano su potpisali ugovore o bespovratnoj potpori i sufinanciranju povećanih troškova energenata. Poduzetnici su se mogli prijaviti na temelju Javnog poziva koji je objavila Požeško-slavonska županija – „Potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata za 2022. godinu“, s ciljem ublažavanja rizika energetskog siromaštva kod ciljanih subjekata u dijelu povećanja troškova potrošnje plina za mikro i male poduzetnike iz kategorije krajnjih kupaca koji nisu kućanstvo, a koji su ostvarili subvenciju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja sukladno Pozivu za subvencioniranje dijela krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh.

Gradonačelnica Blažević istaknula je kako je navedeni Javni poziv pristigao u pravo vrijeme kako bi olakšao turbulentna vremena za poduzetnike. „Grad Pakrac kroz program potpore poduzetnicima osluškuje problematiku i reagira te sustavno pomaže lokalno poduzetništvo. U zajedništvu Vlade RH, Županije i Grada, i nadalje ćemo provoditi politiku u službi poduzetništva.“ – rekla je gradonačelnica.

Županica Antonija Jozić podsjetila je kako je Vlada RH donijela paket mjera težak preko 20 milijardi kuna kojim se na razne načine nastoji pomoći između ostalih i poduzetnicima. „Ovaj Javni poziv samo se nadovezao na potpore koje su poduzetnici već dobili od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Hvala vam na trudu, angažmanu i hrabrosti što ste upravo u današnjim vremenima poduzetnici, kada to zaista nije lako. Vi ste onaj žilavi dio naše zajednice i države koji nas gura naprijed i svakako zaslužujete svu pažnju i pomoć ovakve vrste. Jako dobro znam kako Pakrac radi s poduzetnicima, a svojevremeno osnivanje Poduzetničkog centra Pakrac bila je nit vodilja svima nama u ostalim krajevima županije koji nismo morali otkrivati toplu vodu, već smo samo prekopirali uspješan projekt i primijenili ga u svojim sredinama.“ – rekla je županica.

Nakon potpisivanja ugovora u Gradskoj upravi, gradonačelnica i županica, uz pratnju svojih suradnika, posjetile su novouređeni prostor Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika gdje su ih dočekali predsjednik lokalnog UO Marko Štor i dopredsjednik Davor Lepka, ukratko ih upoznavši s povijesti obrtništva ova dva grada.

Kako bi županica dobila uvid u rad Udruženja obrtnika, prezentirane su joj njihove godišnje aktivnosti. Županica Jozić ovom prigodom, govoreći o Udruženju obrtnika s tradicijom dugom 200 godina, ustvrdila je njihovu ogromnu vrijednost te utvrdila da njihov opstanak ne smije biti upitan.

Na kraju svog radnog posjeta Gradu Pakracu, županica Jozić zajedno s gradonačelnicom Blažević te pročelnicom Ureda Grada Pakraca Ivanom Šušnjić, pročelnikom Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti Grada Pakraca Marijanom Malogorskim, te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca Marijanom Šircem, obišla je aktivna gradilišta na području grada.
Izvor: pakrackilist.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *