Županica Jozić posjetila Virovitičko-podravsku županiju i najavila buduće zajedničke projekte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Županica Antonija Jozić za svoj prvi službeni posjet nekoj od županija, odabrala je Virovitičko – podravsku županiju. Ondje je održala radni sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, zamjenikom župana Marijom Klementom, načelnikom Općine Čačinci i ravnateljem parka prirode Papuk, Alenom Jurencem, ravnateljicom VIDRA-e, Eminom Kovač, pročelnikom za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ, Bojanom Mijokom i Ivanom Nemet, ravnateljicom Tehnološko-inovacijskog centra.

Jedna od najvažnijih tema razgovora bila je cesta prema Jankovcu, a koju je Virovitičko – podravska županija prije dvije godine kroz projekt Geopriče UNESCO geoparka, asfaltirala do granice s našom županijom. Dio prometnice sa strane naše županije, u budućnosti bi umjesto makadama trebao dobiti asfalt. 

„Cilj nam je prometno bolje povezati Park šumu Jankovac s Velikom i ostatkom Požeško-slavonske županije. Asfaltiranjem te prometnice, povećao bi se dolazak turista i na Jankovac, ali i dijelove naše, Virovitičko-podravske, ali zasigurno i Požeško-slavonske županije.“ – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Cesta koja bi u budućnosti asfaltom spajala Virovitičko-podravsku županiju s Velikom, predstavlja najkraću i najbržu dionicu koja spaja Viroviticu i Veliku, ali i otvara veće mogućnosti dolazaka turista u obje županije.

„Naše dvije županije su poprilično slične i cilj nam je u budućnosti provoditi što više zajedničkih projekata. Park prirode Papuk, koji se rasprostire na obje županije, nas spaja i on nudi velike mogućnosti tako da smo danas razgovarali o zajedničkim projektima vezanim upravo uz Park prirode. Druga važna tema su sustavi navodnjavanja gdje je upravo Virovitičko-podravska županija napravila veliki iskorak na razini Hrvatske te su mi njihova iskustva dragocjena u planiranju i provedbi naših projekata.” – naglasila je županica.

Nakon radnog sastanka u Virovitičko-podravskoj županiji, županica Antonija Jozić, obišla je Dvorac Janković u Suhopolju, jedan od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, koji je izgrađen europskim i sredstvima Virovitičko-podravske županije i predstavlja turističku perjanicu tog područja. S karakteristikama Dvorca u Suhopolju, županicu Antoniju Jozić, uz župana Igora Androvića, upoznala je i direktorica Dvorca Suhopolje Sanja Sudar. 

IZVOR: PSŽ i VPŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika