Župe sv. Barbare iz Jakšića pobjednik Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih, 21. siječnja 2023. održana su završna natjecanja Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Odigravanje utakmica četvrtfinala, polufinala i finala odvijalo se u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi. Nakon prethodna tri kola, u završnicu Lige od početnih osamnaest ušlo je osam ekipa župa Požeške biskupije: Župa sv. Barbare, Jakšić; Župa Uznesenja BDM, Končanica; Župa Blažene Djevice Marije, Nova Kapela; Župa bl. Alojzija Stepinca, Novska; Župa sv. Nikole Biskupa, Pleternica; Župa sv. Ivana Krstitelja, Požega; Župa sv. Augustina Biskupa, Velika i Župa Bezgrješnog začeća BDM, Vetovo.

Po završetku odigravanja utakmica, u spomenutoj požeškoj Sportskoj dvorani održana je mala svečanost dodjele nagrada najboljim ekipama i igračima ovogodišnje Biskupijske malonogometne lige. Nazočnog požeškog biskupa Antuna Škvorčevića i mlade nogometaše pozdravio je Marijan Pavelić, povjerenik za pastoral mladih, zahvalivši biskupu Antunu što svojom prisutnošću, kao i na druge načine, iskazuje potporu mladima i pruža trajan poticaj u nastojanju oko njihove osobne izgradnje. Zahvalio je svećenicima Krunoslavu Jurakoviću i Krunoslavu Siroglaviću te vjeroučiteljima San Marku Klariću, Mirku Čičku i Mauriziu Rezi na požrtvovnoj suradnji u organizaciji i tijekom cijelog odvijanja Lige. Ukratko je potom predstavio način na koji se odvijala Liga od svojega otvorenja 10. prosinca 2022. godine pa sve do njezine završnice te na koncu proglasio prisutnima pobjednika Lige – malonogometnu momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića. Drugo mjesto osvojila je momčad Župe sv. Augustina Biskupa iz Velike, dok je treće mjesto zauzela momčad Župe bl. Alojzija Stepinca iz Novske. Biskup je prvim trima ekipama uručio prigodne medalje, a pobjedničkoj ekipi i pehar ovogodišnje Lige te monografije „Katedrala sv. Terezije u Požegi“. Uručio je i nagradu za najboljeg strijelca Lige Mariu Šipuri iz Župe Velika, nagradu za najboljeg golmana Lige Matku Kovačeviću iz Župe Jakšić te nagradu za „fair play“ igru malonogometnoj momčadi Župe Uznesenja BDM iz Pakraca.

Potom je biskup Antun pozdravio sudionike Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije, kazavši kako im na prvom mjestu želi čestitati i ohrabriti ih. Čestitku je uputio svim ekipama koje su sudjelovale, a posebno ekipi Župe sv. Barbare iz Jakšića koja je osvojila prvo mjesto.

Istaknuo je kako čestitku želi još više izraziti za „fair play“ igru. Ohrabrujući ih u njihovim nastojanjima, biskup Antun je kazao kako su kao mladi ljudi uložili svoje energije u nešto što se zove nogomet, i istaknuo kako je uvjeren da još više svoje energije žele  uložiti u ono što im donosi životne pobjede. Spomenuo je kako pri tom prvenstveno misli na Isusa Krista i njegovu pobjedu nad smrću, izrazivši nadu da u njihovim srcima osim za nogometne pobjede ima sluha i za ono na što ih on poziva, možda i na duhovno zvanje.
Pobjednička ekipa Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije sudjelovat će na nacionalnoj završnici koja će se održati u Petrinji (Sisačka biskupija) 27. i 28. svibnja ove godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *