Žurnom intervencijom dežurnih službi spriječena veća šteta, za sutra sazvana koordinacija odgovornih tijela

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Pleterničko područje zahvatile su obilne kiše koje su u kratkom periodu stvorile bitnu ugrozu za stanovnike nekoliko naselja.

Najkritičnije je bilo u Frkljevcima i Kadanovcima gdje su u tijelu radovi na rekonstrukciji državne ceste D525 te izgradnji sustava odvodnje. Sve žurne službe su bile na raspolaganju, a lokaciju s predstavnicima Grada je obišla i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

– Naš komunalac i djelatnici izvođača radova su izašli na teren, sanirali potrebno i napravili propuste koji su pomogli bržem protoku vode. No problematika je puno veća, a strpljenje stanovnika je s razlogom sve manje jer od svake kiše imaju nove probleme. Krajnje je vrijeme da se radovi intenziviraju te da se u tim mjestima život vrati u normalu – rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Iako Grad nije nadležan, aktivan je dionik jer se radovi izvode na području Pleternice te kao takav stoji na raspolaganju za sve potrebe svojih stanovnika.

– Možemo shvatiti da postoji problematika u izvođenju radove, no moramo biti svjesni da je do sada prošlo dosta vremena i nekoliko ovakvih poplavnih situacija je iza nas – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Problema sa oborinama su imali i stanovnici Bresnice kao i kuzmičkog područja – priopćili su iz Grada Pleternice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)