Zviždač Josip Vitez: “Grad Požega nepravomoćno osuđen!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“Grad Požega nepravomoćno osuđen!
Ovih dana u nacionalnim i lokalnim medijima objavljena je vijest o donošenju nepravomoćne, osuđujuće presude protiv nekoliko okrivljenika u slučaju sportske dvorane uz Osnovnu školu Dobriše Cesarića u Požegi. Ono što mene osobno brine je činjenica da jedan od okrivljenika u ovom postupku i naša “Slavonska Atena”, sjedište županije, naš grad Požega.
Potvrda presude u drugom stupnju značit će pravu katastrofu za grad Požegu.
Odgovornost grada Požege izvodi se prvenstveno iz odgovornosti osobe, čije ime nemam namjeru spominjati iz očitih razloga .
Potvrđivanjem presude naš Grad više neće moći podnositi prijave niti na jedan projekt financiran EU sredstvima.
Požežani će nažalost morati zaboraviti na projekte poput pomoć u kući, pomoćnike u nastavi, obnova i izgradnja objekata javne infrastrukture – škole, vrtići, muzeji…
Kvaliteta života građana biti će jedna velika “0”.
Tko je odgovoran za situaciju zbog koje će Požega dugo stajati nepomično usidrena u vremenu i prostoru? Odgovor je i više nego poznat svima.
Ne, nije ovdje samo odgovoran neki tamo Big Bos čiji je način rada i razmišljanja bio dobro poznat svima oko njega pa i onima koji su bili na višoj poziciji u stranačkoj strukturi, već odgovornost leži i na osobama koje su šutke gledale nepravilnosti i zabijali glavu u pijesak. Da, odgovornost leži i na onima koji su svjesno i otvoreno gurali kompromitirane kadrove na izborne liste pa čak im za nagradu za sve loše u Gradu osiguravali časne dužnosti za nečasne radnje.
Do kada ćemo biti pokrovitelji klijentelističkog modela upravljanja Gradom, državom i našim životima?
Do kada ćemo smatrati normalnim da se po završetku školovanja našeg djeteta moramo obratit tamo nekom lokalnom gazdi kako bi on u dogovoru s nekim tamo A.P. ( tko god to navodno bio ) okrenuo svoj palac gore ili dolje za naše dijete?
Zar bi mi to trebali smatrati normalnim???? Gdje je nestao ponos i prkos u svakome od nas? Gdje je nestao ponos, prkos i čast koji je postojao u srcima svakog branitelja koji je podnio žrtvu, ostavio svoju obitelj i stao u obranu svoje domovine, svoga doma, svoje obitelji.
DOSTA je uništavanja naših života, dosta je velikih gazda i slatkorječivih šarlatana koji kroje našu sudbinu. Politika u Gradu koji svi volimo ali i politika u našoj državi bahato nam se smiju u lice i zaboravljaju da su oni tu zbog NAS !
No ubrzo će doći vrijeme polaganja računa i svi mi moramo reći toleriramo li više ovakvo ponašanje vladajućih struktura. Ja smatram da bi bilo DOSTA!” – objavio je zviždač Josip Vitez na svom facebook profilu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *