Zviždači osnovali Udrugu Pomak: Josip Vitez potpredsjednik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Najavili su da će davati pravnu i psihološku pomoć budućim zviždačima, a na jučerašnje uhićenje pitali: ‘To je za slučaj iz 2018., što je sa slučajevima od ove i prošle godine?’

Udruga za promicanje dobrog upravljanja i rada “Pomak” predstavila je danas svoj program rada te su istaknuli da žele prije svega dati podršku svim budućim zviždačima i boriti se za promjenu zakonskog okvira kojim bi se štitilo zviždače.

Na predstavljanju Udruge Pomak bili su predsjednica Udruge Adrijana Cvrtila, potpredsjednici Viktor Šimunić i Josip Vitez, članice Maja Đerek i Nada Ružić te tajnik Siniša Glavaš.

Bez političkih ambicija

“Nemamo političkih ambicija, nego timskim radom želimo pomoći budućim prijaviteljima nepravilnosti. Zalagat ćemo se za nekoruptivno društvo, za položaj prijavitelja nepravilnosti. Želimo stvoriti društveni sustav u kojem su ključne vrijednosti pravda, poštenje i solidarnost”.

Josip Vitez rekao je da su novinari zaslužni za to što se pokrenuta mala lavina i dodao:

‘Povezuje nas interes, ranjivi smo’
“Ako netko kaže da i članove udruge povezuje osobni interesi, imaju pravo. Udruživanjem smo željeli zaštititi jedni druge. Nakon onoga to smo napravili, izgubili smo poslove, imamo problema da se afirmiramo u poslovnom svijetu, ranjivi smo i izloženi djelovanju i osveti svih onih koje je naša prijava dotaknula. Pred svima nama su dugotrajni procesi koji će nas fizički, materijalno i psihološki iscrpljivati. Naš doprinos društvu i zakonodavstvu nikako ne prati nas.”

Osvrnuo se na svoje iskustvo kada je kao direktor komunalnog poduzeća htio zaštiti vlasnike stanova i odbio netransparentne nabave.

“Bilo mi je jasno da ću izgubiti posao, htio sam primjerom pokazati kako čovjek koji radi u javnoj tvrtki mora ponašati i kakve stavove mora imati ako želimo napraviti pomak u društvu”, rekao je – prenosi RTL.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika