3. studenog u požeškoj Katedrali lovci će obilježiti blagdan Svetog Huberta, dan nakon u Bjelovaru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Lovci kao svojeg nebeskog zaštitnika časte svetog Huberta čiji je spomendan 3. studenoga. Lovci ga štuju kao svojeg zaštitnika zbog legende prema kojoj je Hubert u lovu na Veliki petak ugledao jelena kojem je među rogovima svijetlio križ i zbog toga se obratio na kršćanstvo. Tako se od 2010. godine proslava Svetog Huberta organizira svake godine na drugom svetištu ili u glavnoj crkvi tog kraja.

Ove godine će lovci Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije svog nebeskog zaštitnika proslaviti 3.11.2023. godine, svetom misom u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske, koja će započeti u 18:30 sati. Svetu misu predvodit će Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Sljedećeg dana, 4.11.2023. godine organiziran je zajednički odlazak autobusom na centralnu proslavu Sveto Huberta, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, koja se ove godine održava u Bjelovaru, a centralno misno slavlje održat će se u Katedrali sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, a misno slavlje predvodit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)