Drugi gradovi odlaze u budućnost, Požega “punom parom” juri u prošlost

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Da se ceste i staze grada Požege nalaze u očajnom i dotrajalom stanju, nije nikakva novost. Novost bi bila da se nešto za promjenu i napravi, a s time ne mislimo na Ulicu Franje Thauzyja u Požegi, koja bi mogla postati i simbol Grada Požege umjesto “Kužnog pila” smještenog na centralnom gradskom trgu, Trgu Svetog Trojstva.
Ta ulica se toliko dugo radila, toliko puno je koštala i toliko je kratka (104 metra) a svi su je važniji faktori iz Gradske uprave ali i šire redovno obilazili, da ne kažemo mazili i pazili.
Ista ulica je nekad imala rubnike koji su kako doznajemo služili za sigurnost pješaka, da ih nešto ipak dijeli od ceste i automobila, sada ni toga nema, ali nema veze, za godinu, dvije ćemo to sve vjerojatno ponovno novcem poreznih obveznika adaptirati i popravljati.
Ulica Franje Thauzyja i staza pored “Starića” duga svega 90-ak metara su za sada možda i najveći projekti ove gradske vlasti, pa nikako ne želimo umanjivati njihovu vrijednost ili reći da su to stvari koje se trebaju onako tek “usput” odraditi a ne ih dizati “u nebesa”.

No pustimo famoznu Thauzyjevu ulicu. Prije točno 15 dana pisali smo članak pod nazivom “Čija su (ne)briga pješačke staze u gradu Požegi?” u kojem smo pokazali samo iz dvije požeške ulice svu raskoš dotrajalosti pješačke staze s kojima svakodnevno djeca, starci, majke s djecom vode “borbe” jer nitko ne želi zasukati rukave i riješiti problem, a samo od sebe se na žalost neće riješiti.

Ovog puta čitatelj nam šalje fotografije rupe na pješačkoj stazi u Osječkoj ulici. Rupe zbog koje je on mogao stradati.
Čisto da podsjetimo, živimo u 21. stoljeću, u 2022. godini i električni romobil je postao jedna od stvari koja je postala svugdje normalna za vidjeti, pa čak i u Požegi.
U Osijeku postoji “rent” odnosno najam električnih romobila. Tako je naš sugrađanin svojim električnim ljubimcem za “dlaku” izbjegao rupu jer bi u suprotnom stvari jako loše završile, i po sugrađanina i po romobil.

Pitamo se, do kada će Grad Požega ignorirati probleme građana koje u “zabarikadiranu” Gradsku upravu nitko ne želi primiti, a naročito oni koji su odgovorni za ove probleme pa se putem našeg portala žale i mole za pomoć. Ovakva sramota ne postoji nigdje osim u Požegi da se do osoba koje “masno” plaćamo” ne može doći.
Isto tako, pješački most o kome smo pisali, u Orljavskoj ulici u Požegi za koji bi trebalo odvojiti svega nekoliko tisuća kuna, točnije za sanaciju i popravak ali to nitko nije napravio jer nikoga očito nije niti briga za građanke i građane.

I tako, dok drugi gradovi i općine ulažu, povlače sredstva iz EU fondova te napreduju i korak po korak odlaze u budućnost, Požega sigurno i odvažno “punom parom” juri u prošlost.
Možda to nije slučajnost, ipak je Požega, grad koji ima bogatu povijest i nekad je nešto predstavljala u prošlosti pa je zbog toga “plan” vratiti se našim korijenima.
Sve dok se banalne probleme ne krene rješavati, Požega nema što gledati neke veće projekte i kapitalna ulaganja jer očigledno njihove nadležne službe nisu sposobne niti rupe zakrpati kako ljudi ne bi gledali u pod dok se voze ili šetaju stazama diljem grada Požege.
Poštovane čitateljice i čitatelji, nadamo se da će uz vas koji redovito pratite naš portal ovaj kao i prethodni članci o komunalnim problemima grada Požege konačno netko od odgovornih ne samo pročitati nego napokon početi i rješavati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *