[FOTO] Ispunjena Koncertna dvorana uživala u Svečanom završnom koncertu Glazbene škole Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Svečanim koncertom sinoć su obilježeni 54. Dani Glazbene škole Požega. Mlađi puhački orkestar, Puhački orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti predstavili su se pred ispunjenom Koncertnom dvoranom. Na događaju su prisustvovali i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić i drugi.

Prije početka svečanog završnog koncerta obratio se ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.
„Teško je doći na vrh, a još teže zadržati se tamo. Često sam čuo te riječi u svome životu, nisam nikada tako intenzivno razmišljao o njima kao nakon toga, a u kontekstu Glazbene škole Požega. Ne smatram da je naša škola na tronu i da s visoka gleda sve ostale glazbene i umjetničke škole u Hrvatskoj, ali smatram da smo zbog svojih rezultata i uspjeha postigli da se sve češće priča o nama, naravno po dobrom. Dobro znate da godišnje organiziramo po stotinjak koncerata, za predstavljanje naših učenika, ali i za predstavljanje renomiranih umjetnika. Prije nepunih mjesec dana organizirali smo simfonijski koncert, prije tri godine smo doveli simfonijski orkestar natrag u Požegu, nakon 40. godina. Danas naši učenici na brojnim natjecanjima osvajaju dvjestotinjak nagrada godišnje, sve češće osvajaju Oskare znanja, dobitnici su prestižnih nagrada, stipendija, a shodno tome sve češće naši profesori napreduju u svome znanju. Isto tako postali smo europska točka darovitih, kupili smo ovaj vrijedni koncertni klavir, identičan onima koji krase sve relevantne koncerte svijeta. Uz ovaj klavir kupili smo još jedan sličan njemu, zbog toga smo bili domaćin prestižnog Državnog natjecanja komornih sastava. Sve češće smo domaćini brojnih i velikih događanja kada je riječ o umjetničkom obrazovanju. Sve to smatram neprocjenjivom promocijom naše škole.“

„Onda sam tako krajem prošle godine razmišljao, što će biti kad jednom ne uspijemo ostvariti rezultate, barem na onom nivou kako smo to prethodne godine. Čime osvježiti program? Jer na neki način imamo pritisak, barem ga ja tako osjeća, očekivanja javnosti da u tome uspijemo. Onda je došao prijamni ispit, onda su naši učenici kao i svake godine ostvarili krasan rezultat. Prisjetit ću se i povijesnog rezultata naših klavirista na ljetnom roku Muzičke akademije u Zagrebu, gdje su od deset namijenjenih mjesta naši učenici zauzeli tri.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

U nastavku donosimo fotogaleriju sa sinoćnjeg događaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)