[FOTO] Ministar Marin Piletić obišao gradilište novog Centra za socijalnu skrb u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon održanog radnog sastanka sa županicom Antonijom Jozić te gradonačelnicima i načelnicima s područja Požeško-slavonske županije, ministar Marin Piletić zajedno sa županicom Jozić, zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem, gradonačelnicom Pleternice Marijom Šarić te ravnateljem Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslavom Potočancem, obišao je radove na izgradnji novog Centra za socijalnu skrb koji su započeli početkom ove godine – prenosi Požeško – slavonska županija.

Projekt izgradnje nove zgrade CZSS-a Požega, pod nazivom “Novi centar – život u zajednici”, ukupne je vrijednosti 12 milijuna kuna, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„Teme današnjeg radnog sastanka s ministrom, gradonačelnicima i načelnicima bile su projekti koji se financiraju iz fondova Europske unije, posebice naglasak na projekt „Zaželi“ koji je u nadležnosti ministra Piletića. Isto tako i drugi projekti koji će se ja vjerujem moći financirati iz Europskog socijalnog fonda koji je nedavno odobren od strane Europske komisije.“ – rekla je županica Jozić istaknuvši kako je razlog obilaska gradilišta nove zgrade CZSS-a napredak radova na objektu koji će uskoro biti završen.

„Zahvala u ime svih nas Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike što su prepoznali potrebe Grada Požege i Požeško-slavonske županije te što nam je odobren ovaj hvalevrijedan projekt. Projekt koji će uskoro biti završen i opremljen, a na korist svih onih ljudi koji radi svojih potreba dolaze u Centar za socijalnu skrb, ali naravno i radi boljih radnih uvjeta vrijednih djelatnika Centra.“ – istaknula je županica.

Ministar Piletić ovom prigodom rekao je kako se radi na reformiranju sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj te kako mu je zadovoljstvo svjedočiti utrošenim europskim sredstvima.

„Ovime se podiže standard u pružanju socijalnih usluga, a u Gradskoj knjižnici sam također rekao da je nama cilj reformirati sustav socijalne skrbi tako da od svih naših 82 centra formiramo jednu jedinstvenu ustanovu koja će se zvati Hrvatski zavod za socijalni rad. Vjerujemo da će do početka iduće godine ovdje biti nova ispostava Zavoda za socijalni rad, današnji Centar za socijalnu skrb. Iz postojećih centara izdvojili bi Obiteljske centre koji također postaju jedinstvena ustanova. Dakle, na postojećem mjestu gdje je sada Centar, nastavit će djelovati Obiteljski centar, a kao što je rekla i županica Jozić, definitivno povećavamo kvalitetu pružanja usluge i omogućujemo bolje uvjete rada našim socijalnim radnicima.“ – istaknuo je ministar Marin Piletić.

Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega istaknuo je kako se očekuje da će do kraja ove godine radovi na zgradi biti gotovi.

„Proteklog tjedna potpisali smo ugovor za opremanje zgrade Centra. Rok isporuke opreme je dva mjeseca, dakle do siječnja bi trebala biti oprema, a kako je ministar rekao, nadamo se završnoj konferenciji i otvorenju nove zgrade Centra do Dana Grada Požege.“ – rekao je ravnatelj Potočanac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *