[FOTO] “Mogu ako hoću”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tijekom mjeseca travnja i svibnja policijski službenici za prevenciju zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Požega i predstavnicima Obiteljskog centra Požeško-slavonske županije provode preventivni program „Zajedno više možemo“ i to prve komponente navedenog programa „Mogu ako hoću“ (MAH 1). Preventivne aktivnosti su usmjerene učenicima četvrtih razreda osnovnih škola koji u pratnji učitelja i kontakt-policajca organizirano dolaze u policijsku upravu gdje se upoznaju s radnim okruženjem i načinom rada policije – prenosi PU požeško-slavonska.

U okviru programa učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te se educiraju  o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Također  učenici sa svojim kontakt policajcem obilaze i  prostorije u policijskoj upravi gdje im policijski službenici Interventne jedinice policije  prezentiraju dio tehnike i opreme kojom se koriste prilikom obavljanja posla, policijski službenici kriminalističke policije prezentiraju  opremu za daktiloskopiranje. Policijski službenici Operativno komunikacijskog centra  omogućuju im razgledavanje prostorija dežurstva i prostorija za zadržavanje, a policijski službenici Policijske postaje Požega razgledavanje policijske opreme (vozila i dr.) u dvorištu Policijske uprave.

Policijsku upravu požeško-slavonsku u sklopu ovog programa zasad su posjetili  učenici Osnovne škole Julija Kempfa iz Požege, „Mladost“ iz Jakšića, Vilima Korajca iz Kaptola, Zdenka Turkovića iz Kutjeva i fra Kaje Adžića iz Pleternice, a očekuje se i posjet ostalih učenika četvrtih razreda osnovnih škola s područja Policijske uprave požeško-slavonske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *