[FOTO] Najmlađi “Cesarići” obilježili Svjetski dan djece

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta – međunarodni dokument Ujedinjenih naroda koji sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu.
U trenucima kada se mijenjao svjetski poredak, padao Berlinski zid, rađao internet – svijet se ujedinio u obrani djece i djetinjstva. 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu.
Konvenciju je potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području ljudskih prava u povijesti. Prije 32. godine svijet se ujedinio u želji da zajedno stvaramo svijet kakav zaslužuju djeca.
Svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u obitelji, biti sigurno i zaštićeno.

Učenici 1.b razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić u školskoj knjižnici razgovarali su o pravima i obvezama djece povodom Svjetskog dana djece kada je usvojena Konvencija o pravima djeteta.
Obojali smo bojanke na temu prava djece koje krase školsku knjižnicu, a na kraju vrijednim pravašima podijelili pohvalnice koje su ih posebno razveselile.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *