[FOTO] Položen kamen temeljac za dogradnju Dječjeg vrtića u Jakšiću

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Mališani Dječjeg vrtića Jakšić su svojim glazbenim izvedbama i recitacijama uljepšali jučerašnji događaj, a to je polaganje kamena temeljca za dogradnju Dječjeg vrtića u Jakšiću. Budući da je postojeći vrtić, onaj sagrađen 2016. godine i vrijedan oko šest milijuna kuna postao prepun svega dvije godine kasnije (2018.), kao i Područni objekt u Rajsavcu, bilo je jasno, hitno je potrebna dogradnja Dječjeg vrtića u Jakšiću.
Kamena temeljac za izgradnju proširenja Dječjeg vrtića Jakšić položili su ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja mr.sc. Vesna Šerepac, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević. Blagoslov je pri polaganju kamena temeljca dao je župnik župe sv. Barbare velečasni Ivan Rončević.

„Sjetim se 4. rujna 2016. godine kada je ova lijepa ustanova započela s radom i kada je u našem vrtiću bilo 54 djece u tri odgojne skupine. Bilo je svakakvih priča, ali to je zaboravljeno, mislim da su ovi mališani pokazali kako je investicija bila opravdana. Već se 2018. godine pojavio problem s nedostatkom prostora, pa smo unutar postojeće zgrade radili pregrade i danas ovdje imamo pet odgojnih skupina, a jedna je u Područnom objektu u Rajsavcu, dakle ukupno šest. Nužno je bilo da vrtić proširimo jer danas imamo 114 upisane djece. Moram napomenuti da se sva djeca nisu ni uspjela upisati u vrtić, problem se pokazao i pri upisu ovogodišnje jasličke djece, a što će nam se protezati i u sljedećoj godini. Mi radimo još jednu projektnu dokumentaciju za prenamjenu društvenog doma u Eminovcima, gdje ćemo otvoriti jednu jasličku i jednu vrtićku skupinu. Mislim da bi to onda bilo dovoljno za sve trenutne potrebe na području općine Jakšić. Ja sam uvijek bio optimist, čak i one 2016. godine kada je bilo teško, ja sam znao da će taj vrtić biti pun. Idemo nadograditi ovaj lijepi vrtić i ne sumnjam da će biti u skladu s postojećim, da neće odstupati u kvaliteti. Iskren hvala na dosadašnjem razumijevanju svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta i u rješavanju problematike koja nas prati u smještanju djece. Čuli ste kolika je investicija, dio sredstava još nije u potpunosti osiguran, ali bit će. Ovih 487.358.15 EUR će nam biti dovoljno za ovu godinu, u sljedećoj godini očekujemo pomoć iz Proračuna Republike Hrvatske i mi ćemo u svom Proračunu predvidjeti jedan dio sredstava kako bi mogli pratiti ovu investiciju. Očekujem da bi do kraja iduće godine ova investicija biti prevedena kraju. Hvala mojim suradnicima koje rijetko kad puštam na miru, jer kad se rade ovakve investicije onda nema ni petka ni svetka” – rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

„Danas smo u Jakšiću u jednoj uistinu lijepoj prigodi, a to je polaganje i blagoslov kamena temeljca za proširenja Dječjeg vrtića. Ivica je spomenuo tu 2016. godinu, ali ja se sjećam isto tako i vremena nešto malo prije toga, kada su Gradovi i Općine gradile ovu temeljnu infrastrukturu koja se tiče odgoja, a to su dječji vrtići. Vremena u kojima se često znalo govoriti da nema potrebe za gradnjom te infrastrukture jer nema dovoljno djece. Današnji dan i oni koraci koji su učinjeni u proteklih nekoliko mjeseci, ali i oni koji će tek biti učinjeni, upravo opovrgavaju to vrijeme i takve komentare jer mjesta u našim vrtićima nema. To nam govori da se gospodarstvo pokrenulo i da roditelji rade, znamo isto tako da rade bake i djedovi, znači da je potrebna ova infrastruktura u kojoj roditelj punog srca može ostaviti svoje dijete u ustanovi kojoj vjeruju” rekla je županica Antonija Jozić.

„Zaista je lijepo biti ovdje u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, na polaganju temeljnog kamena za proširenje dječjeg vrtića koji će omogućiti osiguravanje mjesta za svako dijete s područja općine Jakšić. Kroz dva Poziva koja su do sada bila putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, vi ste među 250 onih prvih koji su prošli na prvom Pozivu” – rekla je ravnateljica mr.sc. Vesna Šerepac.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)