[FOTO] Poznati barmen ugostiteljskim djelatnicima s područja Požeštine održao radionice o pripravi koktela

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon dosada održanih eno-gastro edukacija/radionica provedenih u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ TZ Požeško-slavonske županije organizirala je radionice na temu Topli kokteli za vlasnike i djelatnike ugostiteljskih objekata Požeško-slavonske županije. Poznati barmen i miksolog Vjenceslav Madić – Kishoni osmislio je tople koktele koje je prezentirao polaznicima radionica. Nakon uvodnog dijela upoznavanja sa sastojcima i receptima koktela polaznici su se okušali u miksanju osmišljenih koktela. Korištenjem likera i jakih alkoholnih pića lokalnih proizvođača promoviraju se i potiču domaći proizvođači.

„Spoj autohtonih i lokalnih sastojaka proizvođača iz kraja omogućuje barmenima da u svojim barovima mogu napraviti jednostavan, brz i ukusan koktel. Za ove radionice sam osmislio tri koktela na bazi različitih sastojaka, Christmas Punch je svojevrsna pita od jabuka koja se lako i jednostavno radi te je jako ukusna. Drugi koktel je Sweet Winter Garden koji objedinjuje vrt okusa i plodova te koji je spojem svojim sastojaka malo jači, muški koktel. Za kraj smo ostavili Spicy Gin Spot koji nam svojim nazivom govori da je to pikantniji, pravi zimski koktel.“ – izjavio je g. Madić. Vjenceslav Madić vrhunski je barmen s više od 34 godine iskustva u ugostiteljstvu, vlasnik je škole za barmene te vodi razne edukacije u Hrvatskoj i svijetu što ga svrstava u sam vrh barmenskih stručnjaka.

Radionice su se održale u dva termina, 01. i 02. prosinca, u Kazališnoj kavani i Pizza Bolte lounge baru u Požegi te su sudjelovala 24 djelatnika iz 12 ugostiteljskih objekata. Ove radionice posljednje su u nizu u 2022. godini u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ kojima je zaokružen sustavan i cjelogodišnji niz edukacija svih razina djelatnika u ugostiteljstvu kako bi se direktno utjecalo na eno gastro ponudu destinacije. Pojedini kafići i barovi već ovih dana u svoju ponudu dodaju ove zanimljive tople koktele i pozivaju da ih kušate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *