[FOTO] Radna akcija članova HPD “Sokolovac” Požega na PD “Lapjak” u Velikoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako već tradicija i nalaže početkom jeseni požeški planinari su odradili uspješno još jednu planinarsku radnu akciju na održavanju svojih objekata. Ranije početkom tjedna vrijedne članice Društva su očistile Planinarski klub u Požegi dok je vikend bio rezerviran za veliku akciju uređivanja i čišćenja Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj.
Već po tradiciji ekipa se okupila kod “Ćire” te nastavila put prema domu. Jutarnje friške lepinje, kava i čašica toplog pića zagrijalo je gotovo tridesetak planinara koji su se odazvali. Jedna ekipa se uhvatila posla čišćenja kuhinje, hodnika, velike sale i spavaonice te prozora. S obzirom na to da uskoro dolaze velike planinarske manifestacije druga ekipa je brusila i farbala metalnu ogradu te pripremala istu za postavljanje novih drvenih dijelova.
Veliki posao se napravio i oko doma gdje su uređeni cvjetnjaci, okolne staze te prostor i parkiralište odakle je uklonjeno lišće te trimerom pokošena trava.

Tehnički potkovan dio ekipe se uhvatio postavljanja novog televizora kojega je kupilo Društva a sve zbog podizanja kvalitete boravka. Iz spavaonice je su izvađene i prozračene deke te ponovno spremljene u ormare.
Na kraju se završilo s čišćenjem podrumskom prostora. Nakon kvalitetno obavljenog posla za sve planinare bio je organiziran ručak i piće. Vrijedne planinarke za iznenađenje su ispekle slavonske kolače koji su velikom brzinom nestali nakon posluživanje.
Predsjednik HPD “Sokolovac” Požega Bruno Horvat zahvalio se svim članovima na volonterskom radu i entuzijazmu kojeg pokazuju prema radu za opće dobro. Druženje i zabava su se nastavili do kasnih poslijepodnevnih sati.
Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *