[FOTO] Svečani prijem lovaca Požeško-slavonske županije povodom svetog Huberta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dan Sv. Huberta obilježava se svake godine 3. studenog, a povodom proslave zaštitnika lovaca u Velikoj županijskoj vijećnici županica Antonija Jozić održala je prijem kojemu su prisustvovali predstavnici lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije.
Županica Jozić ovom prigodom iskazala je zahvalu lovcima za sve ono što čine za zaštitu šuma, divljači, vođenjem računa o bioraznolikosti i ekološkoj raznolikosti svih naših šuma.

„Vjerujem da je ovo dobra prilika da se kao županica Požeško-slavonske županije zahvalim na svemu onome što činite na području naše županije, za sve one aktivnosti na kojima radite, na izgradnji i održavanju infrastrukture kojom raspolažete, ali isto tako i infrastrukture kojom se služite za natjecanja, a znamo da na području Požeško-slavonske županije imamo i strelište u Bzenici gdje se održavaju državna natjecanja, kup natjecanja, također uz sve ostale aktivnosti na kojima radite. Za rad lovačkih društava i lovačkog saveza s područja županije, Požeško-slavonska županija iz svog proračuna godišnje izdvaja otprilike 250 tisuća kuna i ta sredstva su kontinuirana iz godine u godinu.“ – istaknula je županica čestitavši lovcima sv. Huberta, njihovog zaštitnika.

Branko Bertelović, predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske županije zahvalio je županici na čestitkama, dosadašnjoj suradnji te izdvojenom vremenu kako bi upriličila prijem u prigodi sv. Huberta i susret članova lovačkih društava s područja županije.

„Županica Jozić prepoznala je naš rad, pomaže nam u našim aktivnostima koje nisu male. Mi nismo samo lovci, mi smo i čuvari prirode, zaštite okoliša. Pomažemo pri sada izrađenim programima zaštite divljači u gradu, uključeni smo u sve aktivnosti, a i po potrebi i u društvene aktivnosti. Moram pohvaliti da smo sedam godina zaredom bili domaćini državnog prvenstva, što isto pokazuje jedan dobar rezultat našega rada.“ – rekao je predsjednik Bertelović naglasivši kako je ovo prvi puta u Hrvatskoj da je čelnik neke županije ugostio lovce povodom njihovog dana. Istaknuo je i kako će se lovačka društva potruditi da kroz lovne aktivnosti, lovni turizam te kroz bavljenje streljaštvom doprinesu dobrobiti naše županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *