[FOTO] Svečanost obilježavanja 18. obljetnice ustrojavanja Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svečanim postrojavanjem u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi obilježena je 18. obljetnica ustrojavanja Središta za obuku i doktrinu logistike.

Uz časnike, dočasnike, vojnike, državne službenike i namještenike svečanosti su nazočili zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, načelnik stožera-zamjenik zapovjednika ZzP-a brigadni general Ivan Raos, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Požega brigadir Mile Valentić, zapovjednici postrojbi koje djeluju u vojarni 123. brigade HV Požega, zapovjednik Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadir Ivica Pejaković, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, načelnik PP Požega Krunoslav Kokić te voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege Tomica Galovića – prenosi Požeško-slavonska županija.

– S obukom vojnika u ovoj vojarni započelo se još 1992. godine, prije nego je ustrojeno središte. Spajanjem triju središta, Središta za obuku pješaštva Požega, Središta prometnih specijalnosti Požega i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb, dana 8. listopada 2005. ustrojeno je sadašnje sjedište. Temeljna misija je provoditi vojno stručno osposobljavanje i usavršavanje službi oružanih snaga Republike Hrvatske institucijskom obukom, a iz misije su proistekle i dodatne zadaće. Važno je spomenuti kako je značajan broj naših pripadnika sudjelovalo u međunarodnim vojnim operacijama i operacijama potpore miru diljem svijeta što i danas čine. Središte direktno utječe na veliki dio sposobnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske te poduzimamo sve korake i napore kako bi opravdali svoju ulogu i zadaću i bili prepoznatljiva ustrojbena cjelina Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga Republike Hrvatske – rekao je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Požega brigadir Mile Valentić.

Prigodom obilježavanja 18. obljetnice ustrojstva, uručene su i poticajne mjere pripadnicima Središta za obuku i doktrinu logistike Požega.

– Ovaj dan obilježavamo ne samo zbog uspjeha koji ste ostvarili nego i zbog očekivanja koja su pred vama.  Ono što uvijek treba naglasiti je to da slavimo neprekidan rad predanosti i usmjerenosti ka uspjehu postrojbe koja ima ključni zadatak u oblikovanju Hrvatske vojske, a to je školovanje pripadnika. Bez provedene obuke, naročito u logističkom području, Hrvatska vojska ne bi bila ono što je danas, a to je obučena, profesionalna i spremna za sve izazove koji su ispred nas – rekao je Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul.

Po završetku svečanosti položen je vijenac i zapaljene su svijeće kod spomen obilježja 123. brigade HV-a, a misu za poginule, nestale i umrle branitelje i pripadnike OSRH-a predvodio je velečasni Željko Volarić, kapelan vojne kapelanije Sveti Ivan Krstitelj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *