[FOTO] U Kuzmici otvoren novi područni dječji vrtić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Krajem 2022. godine, u članku pod nazivom “U Kuzmici položen kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića” izvijestili smo o početku radova na područnom dječjem vrtiću Tratinčica iz Pleternice u mjestu Kuzmica.
Jučer je i službeno otvoren novi, moderno uređeni dječji vrtić, a samom otvorenju nazočila je i Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković.

Ovu jako važnu investiciju vrijednu više od 1,5 milijuna eura, Grad Pleternica realizirao je s pomoću bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Mjere 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

“Ovaj trenutak označava ne samo proširenje naše obrazovne zajednice, već i korak prema ostvarivanju vizije da svako dijete na području Grada Pleternice ima priliku rasti u poticajnom okruženju. Ovaj vrtić nije samo zgrada, ovo je dom u kojemu će se stvarati nove uspomene, razvijati nova prijateljstva i kročiti prvi koraci prema znanju. Htjela bih spomenuti da je Dječji vrtić Tratinčica 2013. godine preselio u novoizgrađeni objekt pa smo s ponosom dočekali i 2019. godinu i dogradnju vrtića, što je rezultiralo popunjenim kapacitetima, a ovaj područni vrtić je još jedan korak da djeca budu u sigurnim rukama dok roditelji rade” – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica Nikolina Hačka.

“Nama su uvijek u fokusu djeca jer djeca i obitelj su temelj budućnosti kada pričamo o zajedništvu koje je nama u Gradskoj upravi glavni pokretač prilikom planiranja i stvaranja vrijednosti. Projekt područnog vrtića u Kuzmici odgovara na brojne izazove današnjice. Osim što osigurava kvalitetno mjesto za odgoj i obrazovanje i pomaže zaposlenim roditeljima, on donosi i radna mjesta, povećava kvalitetu života naših sugrađana i osigurava ravnomjeran razvoj svih naših naselja. Naše želje su velike, mogućnosti ograničene i htjela bih zahvaliti svima koji su pridonijeli otvorenju ovako važnoga objekta” – rekla je gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

“Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na otvorenju ovog novog vrtića, jedne nove latice naše tratinčice koja, ne samo da okuplja na području Pleternice, nego je latice raspršila i diljem grada. Lijepa je prigoda susresti se s našim polaznicima i vrijednim odgojiteljicama u trenutku kada ovaj prostor postaje dom našoj djeci, a u doglednoj budućnosti, nazočit ćemo još jednoj latici jer gradonačelnica planira i novi vrtić u Gradcu. Ovom prilikom zahvalit ću se onima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, to je prvenstveno Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem koja je zakoračila u veliki smjer izgradnje vrtića u svim našim gradovima i općinama diljem Republike Hrvatske, ostvarujući ideju da niti u jednom dječjem vrtiću na području Hrvatske ne bude liste čekanja” – uz zahvale rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić

“Više puta sam nazočila svečanostima otvaranja različite infrastrukture u ruralnim i urbanim krajevima Požeško-slavonske županije i često se osvrnem na pitanja zašto Ministarstvo poljoprivrede uopće financira projekte poput ovog. Najprije treba reći da je to integralna ideja ove Vlade pod vodstvom predsjednika Andreja Plenkovića, brisanje granica između urbanog i ruralnog, financiranjem potrebne infrastrukture, brisanjem listi čekanja, omogućavanjem najboljih mogućih uvjeta u zdravstvu, socijalnoj skrbi, kulturi i ostalome. U okviru Programa ruralnog razvoja na području Požeško-slavonske županije financirali smo sedam dječjih vrtića, a kao što je županica spomenula putem različitih programa njih je financirano gotovo dvadeset i to će se nastaviti i dalje” – istaknula je Ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *