[FOTO] U Obrtničkoj školi Požega otvoreni praktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Uz Dan otvorenih vrata Obrtničke škole koji se organizira u sklopu projekta „RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva” financiran kroz ESF, svečano su otvoreni školski praktikumi kuharstva i ugostiteljskog posluživanja – prenosi Požeško-slavonska županija.

Ovim prostorom Obrtnička škola Požega još više će podići razinu svoga poslovanja, čemu pridonose i nastavnici koji se neprestano stručno usavršavaju, a koji će u njemu primijeniti svoja stečena znanja i kompetencije te ih prenijeti učenicima. Šire gledajući, ovim praktikumima i radom u njemu, Obrtnička škola Požega poboljšat će djelovanje ne samo svoje škole, nego i cijelog ugostiteljskog dijela Požeško-slavonske županije.

Sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je zamjenik ravnateljice škole, prof. Hrvoje Krip istaknuvši kako ugostiteljstva i turizma nema bez kvalitetnih radnika ugostiteljske struke, a kvalitetnih radnika bez učionica i praktikuma opremljenih na najsuvremeniji način.

“Naši nastavnici su kroz projekte mobilnosti, a naročito kroz partnerstvo na RCK VirtuOS imali priliku vidjeti kako se hrana priprema i poslužuje u najrazvijenijim članicama EU. Prošli su edukacije iz ugostiteljstva i turizma, a ovi prostori daju nam mogućnosti da ta znanja prenosimo našim učenicima.“ – rekao je prof. Krip.

Nositelj projekta „RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“ je Ugostiteljsko – turistička škola Osijek,  dok je Obrtnička škola Požega partner u projektu, a uz financijsku podršku Požeško-slavonske županije izvedeni su radovi adaptacije i rekonstrukcije praktikuma kuharstva i ugostiteljskog posluživanja u okviru navedenoga projekta.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pozdravivši sve nazočne ispred Požeško-slavonske županije, čestitao je svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta, a čestitke je uputio i prodekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja dr. sc. Berislav Andrlić izrazivši nadu da će učenici stečena znanja u novim praktikumima nastaviti graditi upravo na požeškom fakultetu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *