[FOTOGALERIJA] Obilježena 30. obljetnica humanitarne akcije kojom je spašeno preko 100 ranjenika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas je na Aerodromu u Pleternici obilježena 30. obljetnica humanitarne operacije kojom je za vrijeme rata spašeno preko 100 ranjenika organiziranim avionskim sanitetskim prijevozom sa aerodroma u Pleternici.
Na današnjem događanju prisustvovali su kao domaćin i zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, dr.sc. Kornelije Brkić,  voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Osijek iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske Dalibor Bajči, zapovjednik Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadir Ivica Pejaković, izaslanik načelnika PU požeško-slavonske i zapovjednik Interventne policije Alojzije Romić, umirovljenik bojnik HV Mario Kalan, jedan od inicijatora obljetnice ovog događanja uz Domagoja Katića, predstavnici braniteljskih udruga, obitelji i drugi.
Najsvečaniji događaj bilo je otkrivanje informativne ploče, a otkrili su je Ireni Čugura Čerić, kćerka gospođe koja je prevožena ovim sanitetskim prijevozom i Amir Ahmetović, jedan od ranjenika koji su prevezeni prilikom ove akcije.

Nakon toga su se prisutni preselili u Interpretacijski centar Terra Panonica gdje je obljetnica nastavljena uz predavanje umirovljenog bojnika HV Maria Kalana.
Predavanju su se priključili i ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffman te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja se prisutnima obratila s prigodnim riječima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *