[FOTOGALERIJA] Održana prva večer manifestacije Tambura za dušu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ljubitelji tamburaške glazbe sinoć su uživali u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu na prvoj večeri tradicionalne manifestacije Tambura za dušu, koja se ove godine odvija u periodu od 4. do 6. svibnja.
Sinoćnjie izvedbe tamburaških orkestara pod nazivom Tambura bez granica pokrenut je prošle godine na inicijativu Kaptolačkog tamburaškog orkestra i već je do sada privukao mnoge orkestre iz cijele regije koji njeguju ovaj oblik glazbenog izričaja.
Danas s početkom u 20:30 sati započinje tradicionalni, 48. festival tamburaške pjesme Zlatni glas Zlatne doline. Kao što je poznato, ovaj festival je natjecateljskog karaktera te će i ove godine biti izabrane tri najbolje izvedbe od strane stručnoga žirija te jedna koju će svojim glasanjem izabrati publika.
Trećeg, a ujedno i posljednjeg dana manifestacije, održat će se smotra folklor KUD-a „Ivo Čakalić“ Šokačko se kolo vije.

Na sinoćnjem otvorenju prve večeri, prisutnima se prigodnim riječima obratio domaćin, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, a potom i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. U tamburaškoj glazbi uživao je i gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić i zamjenica direktora Kristina Rupert, predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Dario Lončarević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Velika Valentin Raguž,  koordinator festivalskog programa Jelenko Topić, kao i mnogi drugi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)