[FOTOGALERIJA] Održana prva večer manifestacije Tambura za dušu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ljubitelji tamburaške glazbe sinoć su uživali u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu na prvoj večeri tradicionalne manifestacije Tambura za dušu, koja se ove godine odvija u periodu od 4. do 6. svibnja.
Sinoćnjie izvedbe tamburaških orkestara pod nazivom Tambura bez granica pokrenut je prošle godine na inicijativu Kaptolačkog tamburaškog orkestra i već je do sada privukao mnoge orkestre iz cijele regije koji njeguju ovaj oblik glazbenog izričaja.
Danas s početkom u 20:30 sati započinje tradicionalni, 48. festival tamburaške pjesme Zlatni glas Zlatne doline. Kao što je poznato, ovaj festival je natjecateljskog karaktera te će i ove godine biti izabrane tri najbolje izvedbe od strane stručnoga žirija te jedna koju će svojim glasanjem izabrati publika.
Trećeg, a ujedno i posljednjeg dana manifestacije, održat će se smotra folklor KUD-a „Ivo Čakalić“ Šokačko se kolo vije.

Na sinoćnjem otvorenju prve večeri, prisutnima se prigodnim riječima obratio domaćin, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, a potom i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha. U tamburaškoj glazbi uživao je i gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislav Galić i zamjenica direktora Kristina Rupert, predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Dario Lončarević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Velika Valentin Raguž,  koordinator festivalskog programa Jelenko Topić, kao i mnogi drugi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *