[FOTOGALERIJA] Svečano obilježen Dan Općine Jakšić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer je obilježen Dan Općine Jakšić i Dan njihove zaštitnice svete Barbare. Tom prigodom, a nakon polaganja vijenaca održana je Svečana sjednica Općine Jakšić koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Jakšić i ravnatelj Osnovne škole “Mladost” Jakšić Boško Obradović, nakon čega je riječ prepustio načelniku Općine Jakšić Ivici Kovačević.

„Glavni prioriteti Proračuna Općine Jakšić u 2022. godini su usmjereni na investiranje u kapitalnu komunalnu i drugu infrastrukturu, tako smo se usmjerili na realizaciju niza projekata. U suradnji sa Županijom i OŠ Mladost iz Jakšića, krenuli smo u obnovu ograde i dječjeg igrališta te nabavu namještaja i ostale opreme za otvaranje područnog objekta Dječjeg vrtića Jakšić u Rajsavcu. Uz potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, uložili smo nešto manje od 550 tisuća kuna” – rekao je načelnik Kovačević.
Između ostaloga, naglasio je i to da “Financiramo dva učitelja razredne nastave radi organizacije produljenog boravka preko 30 djece od 1-3 razreda.”

„U tijeku su radovi i na izgradnji kružnog toka na križanju Osječke ulice i Ulice Stjepana Radića u Jakšiću u vrijednosti 2.728.679,90 kuna, a koji se financiraju sredstvima Hrvatskih cesta. Općina Jakšić redovito isplaćuje stipendije darovitim studentima kao i pomoć roditeljima novorođene djece, pomoći socijalno ugroženim obiteljima te sufinanciranje prijevoza srednjoškolskih učenika” – naglasio je načelnik Kovačević.

Među uzvanicima, bili su Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik Općine Velika Robert Hofman, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, predstavnici policije, ravnatelji institucija te brojni drugi.
Za glazbenu podlogu pobrinuli su se iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Slavonija Jakšić. Na kraju svečanosti, načelnik Kovačević i predsjednik Općinskog vijeća Obradović, dodijelili su priznanja najboljima a to su ove godine Stjepan Marković iz Jakšića koji je svojim dugogodišnjim radom doprinio razvoju općine, NK Jakšić, ŠRD Slavonac Jakšić te tvrtka 4M transporti d.o.o. Eminovci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *