[FOTOGALERIJA] Svečano otvoren 1. Festival “Slavonski KaFe”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prvo izdanje Festivala slavonskih kazališta Slavonski KaFe svečano je otvoreno sinoć s početkom u 18:00 sati u Gradskom kazalištu Požega. Otvorenju su prisustvovali ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović kao ovogodišnji domaćin, izaslanica ministrice kulture i medija Republike Hrvatske i ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković, županica Požeško-slavosnke županije Antonija Jozić, aktualna intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja, ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci Zdenko Rečić, zamjenik ravnatelja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku Vladimir Ham te novoizabrani intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović, pročelnica Upravnog odjela Grada Požege za društvene djelatnosti Maja Petrović.
Nakon prigodnih govora ravnateljice Neferović, pročelnice Petrović, županice Jozić i izaslanice ministrice kulture Tudor Perković, na red je došao najbitniji dio za najmlađe gledatelje a to je početak predstave  „Tonka će sutra“ koja je nastala u suradnji triju kazališta, Požege, Vinkovaca i Virovitice.

Trajanje festivala je od 15. do 22. listopada. Festival će povezati sva slavonska kazališta i doprinijeti razvoju, održivosti, zajedničkoj suradnji i razvoju publike slavonskih kazališta te pojedinačnom i zajedničkom brendiranju. Na Festivalu sudjeluje pet slavonskih kazališta koji su pripremili svoju najbolju predstavu iz prošle kazališne sezone, a Festival je natjecateljskog karaktera.
Dodjeljuju se četiri nagrade, jedna je nagrada za najbolju predstavu po izboru publike te su tri nagrade žirija. Također, bira se najbolji glumac i glumica Festivala. Uz ulaznicu će svaki gledatelj dobiti glasački listić putem kojega će moći dati svoju ocjenu predstavi.
Već sutra nas s početkom u 18:00 sati očekuje predstava za mlade i odrasle pod nazivom: “ANTON ŽIC, BABA I HARMONIKA” u organizaciji Dječjeg kazališta “Branko Mihaljević” Osijek / Kazalište Oberon.
Cijena ulaznica u predstavama za djecu je 25kn, odnosno 30kn za večernje predstave.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *