[FOTOGALERIJA] Zatvaranju 1. Festivala “Slavonski KaFe” nazočila i ministrica Obuljen Koržinek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Sinoćnjom svečanošću i dodjelama nagrada završen je 1. Festival “Slavonski KaFe” u organizaciji pet slavonskih kazališta i to HNK Osijek, Dječje kazalište Branko Mihaljević Osijek, Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovaci, Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Požega. Nemala čast da ovaj festival ugleda svjelo dana, pripala je upravo našem, Gradskom kazalištu Požega.
Festival je trajao od 15. do 22. listopada i na njemu je odigrano šest predstava: “Tonka će sutra”, “Anton Žic, baba i harmonika”, “Romanca o tri ljubavi”, “Tena – kronika raspada jedne ljepote”, “Udovice” te “Alabama”.

Svečanosti su prisustvovali ministrica Ministarstva kulture i medija Nina Koržinek Obuljen, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Grada Požege prof.dr.sc. Borislav Miličević, direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, ravnateljica Dječjih vrtića Požege Sanela Kovačević, ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci Zdenko Rečić, trenutni zamjenik ravnatelja Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku Vladimir Ham koji je ujedno novoizabrani intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, aktualna intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja.

Posebno priznanje žirija dodijeljeno je glumcima Anabeli Sulić i Matku Trnačiću za uloge u predstavi “Romanca o tri ljubavi” Gradskog kazališta Požega.
Za najboljeg gluma proglašen je Miroslav Čabraja iz predstave „Udovice“ HNK Osijek.
Najbolja glumica je Blanka Bart iz predstave „Alabama“ Kazališta Virovitica.

Nagrada publike pripala je Gordanu Marijanoviću za monodramu “Anton Žic, baba i Harmonika” Dječjeg kazališta Branko Mihaljević Osijek.
Glavnu nagradu za najbolju predstavu osvojila je “Tena – kronika raspada jedne ljepote”, u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Gradskog kazališta Požega, te Gradskog kazališta Gavella, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Ludens teatra.
Program su vodile glumice Ružica Maurus i Nika Barišić.

Bogati program upotpunile su i Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar te učenici i profesori Glazbene škole Požega. Na kraju je izveden isječak iz nove predstave Gradskog kazališta Požega „Slučaj maturanta Wagnera“ u režiji Jasmina Novljakovića, u kojoj glume Antonija Stanišić Šperanda i Marko Trnačić.
Na kraju je izvedena pjesma “Šumi, šumi javore u izvedbi ravnatelja Glazbene škole Požega Alena Kovačevića i Ružice Maurus.

Za kraj se može reći samo bravo Gradskom kazalištu Požega na čelu s ravnateljicom Valentinom Neferović koja je imala velik teret na leđima organizirati prvi festival koji je u konačnici od požeške publike i prepoznat o čemu su svjedočile rasprodane predstave.
Isto tako, pohvaliti treba i pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maju Petrović koja je svih sedam dana festivala bila prisutna i davala doprinos u ime Grada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *