Gdje je završilo 400 000 eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jedan od projekata kojim su se hvalili dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, a ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Požege, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Požega, profesor na osječkom fakultetu i povremeno u Mostaru prof.dr.sc. Borislav Miličević i njegov “imaginarni” zamjenik te prodekan za razvoj Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, direktor vinarije u vlasništvu fakulteta pod nazivom Vinum Academicum d.o.o. i profesor na nekoliko fakulteta doc.dr.sc. Berislav Andrlić, je i dvorana u dvorištu institucije kojom rukovode.

Koliko riječi i slova je potrošeno u uvodu, čovjek bi pomislio, pa ovi su sposobniji od Mate Rimca, ovi će razviti i unaprijediti što god im čovjek da u ruke, a je li to zaista tako i u praksi, ne može se baš reći.

Naime, u nedavno objavljenom članku pod nazivom “Gospodo, di su pare?” ukazali smo na iznos veći od 100 tisuća kuna namjenski dobiven od osiguravajuće kuće Croatia osiguranje d.d., namijenjen za sanaciju štete, a gotovo dvije godine kasnije nije potrošen, pa se opravdano pitamo gdje je.

Danas pak govorimo o više od 400 000 eura sufinanciranih od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova za “Izgradnju montažne sportske dvorane u dvorištu zgrade u Vukovarskoj 17 u Požegi” koji nisu potrošeni, a ne zna se niti gdje su završili i jesu li još na računu Fakulteta.
Ministarstvo je projekt sufinanciralo u 2022. godini s 265.445,62 eura, dok su za završetak projekta u 2023. godini sufinancirali iznosom od 135.000,00 eura.
Dakle radi se o iznosu od 400.445,62 eura.


Izvode li se radovi?
Radovi se ne izvode, odnosno počeli su nakon gotovo godinu dana stagniranja nakon našeg upita Fakultetu turizma i ruralnog razvoja i upita Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.
Ministarstvu smo poslali na više adresa prijavu s dokazima o tome da radovi stagniraju gotovo godinu dana, a njihov odgovor ćemo objaviti kada ga budemo dobili.

Naime, na službenim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU može se vidjeti fotografija od 16.12.2022. godine kada je bivša ministrica Nataša Tramišak obišla radove na projektu dvorane u dvorištu Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Na fotografijama se vidi stanje koje donosimo u nastavku, koje je identično kao i u posjetu Ministrice u prosincu 2022. godine.

Zašto radovi stoje toliko dugo, nije nam poznato budući da Fakultet turizma i ruralnog razvoja ima specifičan odnos prema portalu Požeški.hr i na gotovo sve upite odgovaraju na kraju Zakonskog roka od 15 dana, iako ima čak dvije osobe zadužene za komunikaciju s medijima!
Budući da već drugi put ukazujemo da se nešto čudno događa s novcem i da dobiveni novac nitko ne koristi, pozivamo ovim putem nadležna tijela i institucije da izvrše izvide kako se troše i gdje završavaju dodijeljena sredstva. Ovo je već drugi primjer gdje postoji opravdana sumnja, a s druge strane radi se o novcu poreznih obveznika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *