Gradska rasvjeta ponovno svijetli u pravome smjeru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nedavno smo objavili članak pod nazivom “Zašto gradska rasvjeta osvjetljava privatnu zgradu i kamione, umjesto prometnice?
U članku smo povukli pitanje o gradskoj rasvjeti koja je okrenuta u krivom smjeru od prometnice, a prema zgradi i parceli u privatnom vlasništvu. Tu parcelu već dosta dugo koriste za parking pojedine požeške prijevozničke tvrtke, ali i drugi prijevoznici koji prolaze kroz Požegu. Rasvjeta je okrenuta, laički rečeno naopako, pri radovima potkraj 2020. godine, kada su u Požegi izgrađena i u promet puštena dva kružna toka. Prvi kružni tok izgrađen je na raskrižju Industrijske i Osječke ulice. Drugi kružni tok izgrađen je na raskrižju Osječke i Zvonimirove ulice. 
Zašto je i zbog čega nadzor pri navedenim radovima dopustio da se gradska rasvjeta okrene od prometnice kako bi pojedincima osvjetljavala teretna privatna vozila i privatnu parcelu, nije nam poznato.
Rasvjeta je sada ponovno okrenuta prema prometnici, gdje je trebala biti od prvog dana od kada je postavljena. Sada su ponovno prometnica, pješačka staza i kružni tok u večernjim i noćnim satima znatno bolje osvijetljeni, a što ide u prilog sigurnijem prometovanju predmetnom prometnicom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *