Gradski muzej napokon dostavio odgovor o poništenju natječaja. Hoće li prilikom imenovanja biti pušten bijeli dim?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradskom muzeju Požega smo istog dana nakon što smo doznali da je natječaj poništen poslali upit u vezi poništavanja natječaja i izbora ravnatelja Gradskog muzeja Požega. Kandidatkinje za poziciju ravnateljice bile su Ljiljana Marić, prof. Phil., hist., kustos u Gradskom muzeju Požega i Marijana Matijević Pejić, koja je donedavna predsjednica Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega, ali je podnijela ostavku zbog kandidiranja na mjesto ravnateljice Gradskog muzeja Požega.

Kao razlog ovog puta za poništavanje natječaja, ne navode “proceduralnu pogrešku” već to da “Kandidati nisu dobili potrebnu natpolovičnu većinu glasova članova Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega.”

Žalosno je da se na odgovor o izboru za čelnu poziciju jedne gradske institucije, moralo čekati punih osam dana, umjesto da se javnost obavijestila istog dana o ishodu, odnosno ponovnom poništenju natječaja.
Isto tako, ne vjerujemo da je navedeni razlog i stvarni razlog, već da bi on mogao biti otkriće bivšeg saborskog zastupnika, župana i dugogodišnjeg gradonačelnika gospodina Zdravka Ronka o malverzaciji s rimskim prstenom, a o čemu smo pisali u članku: “ŠOKANTNO otkriće Zdravka Ronka o kandidatkinji za ravnateljicu Muzeja Marijani Matijević Pejić!

S obzirom na trakavicu koja se povlači i budući da je natječaj već drugi puta poništen, pitamo se hoće li prilikom trećeg pokušaja biti pušten i bijeli dim iz dimnjaka Gradskog muzeja Požega, kao što je praksa prilikom izabiranja novog pape, ako se i tada uspije izabrati novi ravnatelj odnosno ravnateljica Gradskog muzeja Požega?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)