Kovanica od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta na oglasima dostiže nevjerojatne cijene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prigodne kovanice Hrvatske narodne banke (HNB) kojima je obilježeno otvaranje Pelješkog mosta dostižu vrlo visoke cijene na internetskim oglasnicima. Kako donosi Poslovni dnevnik, prema podacima pretraga na Njuškalu, zaključeno sa 17. kolovozom, jedna kovanica nominalne vrijednosti 25 kuna dostiže traženu cijenu i od 900 kuna, piše RTL.

Kovanica je izazvala veliku zainteresiranost javnosti čim je puštena u prodaju, iskovane su u Hrvatskom novčarskom zavodu u seriji od 30.000 komada, a napravljene su od slitine bakra, aluminija i nikla. HNB objavio je početak prodaje 26. srpnja, a već sutradan je objavila da zbog velikog interesa građana kovanicu više nije moguće nabaviti u središnjoj banci niti je naručiti putem e-pošte.

Poručili su da će preostalih 6000 kovanica građani moći kupiti od 8. kolovoza u poslovnicama Zagrebačke, Privredne, Raiffeisenbank i Partner banke ispred kojih su se stvarali golemi redovi ljudi koji su htjeli kovanicu. Danas, pak, na internetskim stranicama oglasnika jedna kovanica prodaje se za 350 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *