Lipik: Dan otvorenih vrata policije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U srijedu 21. rujna 2022. godine u Lipiku u okviru manifestacije „Biciklistička utrka djece predškolske dobi i učenika osnovnih škola Lipika i Poljane“ organizirana je izložba „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj su policijski službenici nazočnim učenicima i građanima prezentirali rad policije te izložili uređaje i opremu koje policija koristi u svakodnevnom radu.

Djelatnici kriminalističke policije su prezentirali postupak pronalaženja i izuzimanja tragova na mjestu događaja (rad na mjestu događaja sa „Crime lite 2“ svjetiljkom, daktiloskopski kofer sa prašcima i folijama za izuzimanje tragova papilarnih linija, postupak daktiloskopiranja osoba, rad sa elektrostatskim podizačem prašnjavih otisaka i sl.) te foto i video opremu za dokumentiranje mjesta događaja. Također su bili izloženi uzorci opojnih droga i preliminarni testovi za ispitivanje sumnjivih materija (koji reagiraju na sve vrste opojnih droga).

Također su policijski službenici prevencije na svom štandu dijelili letke i promovirali svoje aktivnosti, dok su policijski službenici Interventne jedinice policije prezentirali svoju opremu i oružje. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izložili su minsko eksplozivna sredstva, te podsjetili na oznake minskih opasnosti na minsko sumnjivim područjima te upozorili na opasnosti istih.

U tradicionalnoj biciklističkoj utrci je sudjelovao velik broj djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su mogli razgledavati izložbu, a građani su imali i mogućnost „registrirati“ svoje bicikle kod policijskih službenika.
Tekst i foto: PU požeško-slavonska

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)