Nakon reakcije Požeški.hr, Požeški kotlić i dalje ostaje natjecanje u pripremi Slavonskog čobanca!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U članku od 13. travnja 2024. pod nazivom “ŽALOSNO Požega ostaje i bez Požeškog kotlića?” ukazali smo na to da Turistička zajednica Grada Požege, prema službenom objavljenom plakatu gasi manifestaciju Požeški kotlić dugu 13. godina na način da nadaleko poznato prvomajsko natjecanje u pripremi Slavonskog čobanca kao takvo više neće postojati, već će ga zamijeniti roštiljada. U komentarima na objavljeni članak, nizale su se brojne negativne reakcije i komentari.

Danas, na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Požege objavljeno je priopćenje u kojem se navodi da do gašenja ipak neće doći, a kao razlog se navodi sljedeće: “Uvažavajući želje i tradiciju naših posjetitelja, odlučili smo zadržati natjecanje u pripremi slavonskog čobanca kao glavni događaj Požeškog kotlića.”

Požeški kotlić svoje 14. izdanje ugledat će za samo dva tjedna na dobro poznatoj lokaciji u Zvečevačkom parku.
Portal Požeški.hr i njegove vjerne čitateljice i čitatelji, zajedničkim snagama uspjeli su na “životu” ostaviti jednu od tri najpoznatnije i najposjećenije manifestacije u našem malenom gradiću. Prijave za sve natjecatelje su otvorene.

Priopćenje TZ Požega prenosimo u cijelosti:

“Uvažavajući želje i tradiciju naših posjetitelja, odlučili smo zadržati natjecanje u pripremi slavonskog čobanca kao glavni događaj Požeškog kotlića. Stoga, pozivamo sve zaljubljenike u gastronomiju i tradiciju da se pridruže ovoj natjecateljskoj manifestaciji koja će se održati u parku kraj Orljave u srijedu, 1. svibnja 2024. godine.
Uz natjecanje u roštiljanju Grill Slavonica, vjerujemo da će održavanje tradicionalnog natjecanja dodatno obogatiti našu manifestaciju i pružiti posjetiteljima autentično iskustvo slavonske kulinarske baštine.
Osim natjecanja u pripremi slavonskog čobanca, manifestacija će i dalje uključivati Obiteljska biciklijada u Požegi 2024. , u suradnji s Brdsko biciklističkim klubom Požega, kao i bogat program zabave i igara za djecu i odrasle. Lovački savez Požeško-slavonske županije osigurat će pravi slavonski čobanac za sve posjetitelje koji uživaju u gastronomiji našeg kraja.
Zahvaljujemo vam na razumijevanju te vas pozivamo da se pridružite u srijedu, 1. svibnja 2024. godine, u našem parku uz rijeku Orljavu kako biste zajedno s nama uživali u tradiciji, gastronomiji i obiteljskom druženju na Požeškom kotliću 2024.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)