Nakon više od godinu dana i naših upita, kreću radovi na opasnom i dotrajalom mostu kod Zvečeva?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U članku objavljenom 17. listopada 2022. godine, pod nazivom “Treba li netko poginuti da bi “nadležni” iz Hrvatskih cesta nešto poduzeli?” prozvali smo tvrtku Hrvatske ceste zbog mosta na državnoj cesti D-38 zbog opasnih nogostupa koje godinama nitko ne sanira, a stotine, a možda i tisuće pješaka dnevno tamo prolazi i riskira ozljedu, a možda i nešto gore.

Zbog toga smo navedenoj tvrtki 21. listopada 2022. godine uputili upit na tu temu. Na odgovor se nije dugo čekalo, svega tri dana, a u njemu su poručili: “

“Poštovani,
Hrvatske ceste tijekom ove godine su izradile projekt sanacije predmetnog mosta preko potoka Veličanka na DC38 u gradu Požegi.
Spomenuti projekt sanacije planiran je za uvrštenje u Plan izvanrednog održavanja za 2023. godinu.
Lijep pozdrav,
Hrvatske ceste d.o.o.”


Budući da se ništa početkom 2023. godine nije događalo, 19. ožujka 2023. godine ponovno smo poslali upit tvrtki Hrvatske ceste d.o.o. da bi opet nakon svega nekoliko dana, točnije 22. ožujka 2023. godine dobili sljedeći odgovor:

Za most na DC38 preko potoka Veličanka planirana je rekonstrukcija tijekom ove godine. Ubrzo će biti raspisan natječaj za sanaciju istog.

Kako se i nakon gotovo osam mjeseci od posljednje komunikacije apsolutno ništa nije radilo niti saniralo na navedenom mostu na državnoj cesti, odlučili smo danas ponovno, nakon više od godinu dana od prvog upita o sanaciji priupitati Hrvatske ceste d.o.o. je li informacija o radovima bila samo obmana za Požežanke i Požežane ili će radova doista biti i ako hoće, kada.

Odgovor ponovno dobivamo jako brzo, i to istog dana.

“Poštovani,
Ugovor za „Sanaciju mosta preko potoka Veličanka na državnoj cesti oznake DC38, dionica 002 u km 7+857, u Požegi“ je potpisan sa odabranim Izvođačem radova.
Do kraja ovoga tjedna predviđeno je uvođenje u posao.
Lijep pozdrav,
Hrvatske ceste d.o.o.”


Prema svemu sudeći, radova će biti i to već ovog, ili sljedećeg tjedna. Činjenica je da su iz tvrtke Hrvatske ceste d.o.o. zaista odgovorni u odnosu prema medijima, budući da unatoč Zakonskom roku od 15 dana, odgovaraju u vrlo kratkom vremenu, za razliku od službi za odnose s medijima u primjerice Gradu Požegi, gdje se tradicionalno čeka posljednji dan ili posljednje dane Zakonskog roka, što je ujedno i jedina institucija uz Fakultet turizma i ruralnog razvoja koja medije ostavlja izuzetno dugo da čekaju na informacije koje su im potrebne za njihov rad, ili za informiranje javnosti.
Međutim, na obećanjima za izvođenje radova, kao i na realizaciji radova iz Hrvarakih cesta nisu pretjerano brzi, pa se nadamo da će ovaj današnji posljednji odgovor zaista biti točan i da će ovi opasni i dotrajali nogostupi na mostu državne ceste DC-38 napokon ugledati radove i sigurnije kretanje naših sugrađanki i sugrađana, kao i srednjoškolaca koji tamo redovno svakodnevno koračaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)