NESLUŽBENO Ponovno poništen natječaj za izbor ravnatelja Gradskog muzeja Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ponovno je poništen natječaj za izbor ravnatelja Gradskog muzeja Požega. Jučer je između dvije kandidatkinje Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega trebalo izabrati novu čelnicu navedene institucije, međutim, to se ponovno nije dogodilo. Kad kažemo ponovno, podsjećamo da je na 10. sjednici Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega, održanoj 22. kolovoza 2022. godine donesena odluka o poništenju natječaja zbog proceduralne pogreške.

Jučer je ponovno, kako neslužbeno doznajemo poništen natječaj na koji su se prijavile Ljiljana Marić, prof. Phil., hist., kustos u Gradskom muzeju Požega i Marijana Matijević Pejić, koja je donedavna predsjednica Upravnog vijeća Gradskog muzeja Požega, ali je podnijela ostavku zbog kandidiranja na mjesto ravnateljice Gradskog muzeja Požega.
Njene planove pak kvari bivši saborski zastupnik, župan i dugogodišnji gradonačelnik Grada Požege gospodin Zdravko Ronko koji je prvo javno poziva da povuče kandidaturu, a nakon što se ona oglušila na poziv, objavljuje šokantne informacije o prstenu iz Rimskog vremena koji je, kako navodi svjedok Tomislav Đurak on predao Muzeju, a tadašnja zaposlenica Marijana Matijević pet mjeseci isti prsten zadržava kod sebe i pokušava pronaći kupca kako bi ga prodala, a o čemu smo pisali u članku pod nazivom “ŠOKANTNO otkriće Zdravka Ronka o kandidatkinji za ravnateljicu Muzeja Marijani Matijević Pejić!

Gradski muzej Požega zatražili smo putem e-maila da nam potvrde istinitost informacije i da nam navedu razlog poništenja natječaja, što do sada nisu učinili. Čini se da Gradski muzej Požega zaboravlja da porezni obveznici koji osiguravaju njihove plaće imaju pravo biti pravovremeno informirani, a ne da čekaju 15 dana koliko je Zakonski rok za odgovor!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)