Očajna “pješačka staza” u Frankopanskoj ulici ne ukazuje na to da smo u 2023. godini

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prema definiciji, pješačka staza je prometnica namijenjena za pješake ali ne i motorizirana vozila. Pojam se često rabi za staze u urbanim područjima koje pješacima nude kraće tiše rute, a također mogu pružati pristup za okolni krajolik ili parkove.

Upravo tu definiciju ne možemo koristiti u Frankopanskoj ulici u Požegi, gdje je “ono” namijenjeno za šetanje pješaka sve, samo ne pješačka staza.
Sugrađanke i sugrađani ukazali su nam na problematiku staze u njihovoj ulici. Staza je prema viđenom trebala biti adaptirana prije dobrih 10 godina, a ne sada.
Najgori dio nalazi se od kućnog broja 140 pa prema križanju Frankopanske s ulicom Maksa Kuntarića i Luka puta.

Osim što je vizualno jako loše, veći problemi su svakodnevno prisutni, a kako tu prolaze starije osobe, žene s dječjim kolicima, djeca s biciklima, nije rijetkost vidjeti da netko padne.

“Mjesni odbor i vodstvo Grada nas se sjeti samo kada su izbori. Tada se obeća sve i svašta, a ne ispuni se nikad ništa. Očekivala sam iskreno da će dolaskom na čelno mjesto Grada bivši ravnatelj bolnice Željko Glavić nešto po tome pitanju napraviti, no za sada nije. Možda i ne zna za ovaj problem, ne znam stvarno. Komunalnom odjelu u Grad smo pisali, ali nas pročelnica ili netko od zaposlenih nikada nije obišao niti povratno kontaktirao. Odlučili smo se obratiti vama, neka nadležni vide problem, a ako ih nije sramota, neka nas ostave s ovakvom stazom koja izgleda kao da je iz starog Rima” – rekla nam je čitateljica, koja živi u Frankopanskoj ulici.

U nastavku donosimo fotografije “pješačke staze”.
Nadamo se da će Grad Požega čim prije pristupiti rješavanju ovog problema, budući da je stvarno sramotno kakvu pješačku stazu imaju mještani Mjesnog odbora Praulje u 2023. godini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)