Očajna “pješačka staza” u Frankopanskoj ulici ne ukazuje na to da smo u 2023. godini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prema definiciji, pješačka staza je prometnica namijenjena za pješake ali ne i motorizirana vozila. Pojam se često rabi za staze u urbanim područjima koje pješacima nude kraće tiše rute, a također mogu pružati pristup za okolni krajolik ili parkove.

Upravo tu definiciju ne možemo koristiti u Frankopanskoj ulici u Požegi, gdje je “ono” namijenjeno za šetanje pješaka sve, samo ne pješačka staza.
Sugrađanke i sugrađani ukazali su nam na problematiku staze u njihovoj ulici. Staza je prema viđenom trebala biti adaptirana prije dobrih 10 godina, a ne sada.
Najgori dio nalazi se od kućnog broja 140 pa prema križanju Frankopanske s ulicom Maksa Kuntarića i Luka puta.

Osim što je vizualno jako loše, veći problemi su svakodnevno prisutni, a kako tu prolaze starije osobe, žene s dječjim kolicima, djeca s biciklima, nije rijetkost vidjeti da netko padne.

“Mjesni odbor i vodstvo Grada nas se sjeti samo kada su izbori. Tada se obeća sve i svašta, a ne ispuni se nikad ništa. Očekivala sam iskreno da će dolaskom na čelno mjesto Grada bivši ravnatelj bolnice Željko Glavić nešto po tome pitanju napraviti, no za sada nije. Možda i ne zna za ovaj problem, ne znam stvarno. Komunalnom odjelu u Grad smo pisali, ali nas pročelnica ili netko od zaposlenih nikada nije obišao niti povratno kontaktirao. Odlučili smo se obratiti vama, neka nadležni vide problem, a ako ih nije sramota, neka nas ostave s ovakvom stazom koja izgleda kao da je iz starog Rima” – rekla nam je čitateljica, koja živi u Frankopanskoj ulici.

U nastavku donosimo fotografije “pješačke staze”.
Nadamo se da će Grad Požega čim prije pristupiti rješavanju ovog problema, budući da je stvarno sramotno kakvu pješačku stazu imaju mještani Mjesnog odbora Praulje u 2023. godini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *