Održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon nedavno provedenih izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj koji su održani, 7. svibnja, o.g., konstituirano je Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi.

Konstituirajuća sjednica održana je u petak, 9. lipnja 2023. godine, u gradskoj Vijećnici.  Sjednicu je sazvao i otvorio gradonačelnik, dr.sc. Željko Glavić sukladno odredbi članka 104. stavka 1. Zakona o izboru članova vijeća i predstavnika nacionalnih  manjina (Narodne novine, broj: 25/19.) koji je svim izabranima članovima čestitao na izboru i izrazio uvjerenje da će se dosadašnja dobra i plodna suradnja nastaviti i u predstojećem četverogodišnjem mandatu. Nadalje, gradonačelnik je naglasio kako će Grad Požega u okviru propisanog djelokruga rada i sukladno mogućnostima i nadalje financijski i stručno podupirati rad ovoga Vijeća – prenosi Grad Požega.

Od ukupno 15 izabranih članova Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Požege konstituirajućoj sjednici bilo je nazočno 14 članova, a jednoglasno je za predsjednika izabran Borivoj Miljević (dosadašnji predsjednik), a za njegovog zamjenika izabran je Dalibor Grabusin, s većinom glasova.  

Ostali članovi Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi prema Odluci o konačnim rezultatima izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi od 15. svibnja 2023. godine, su:  Milan Radović, Branka Bosanac, Gojko Čatlaić, Branislav Klaić, Zoran Aleksić, Čedomir Ćulubrk, Danijel Dograjić, Milenko Miljević, Stevo Vojvodić, Ruža Radović, Brana Radulović, Željko Marić i Sretko Ignjatić.   

Izborom predsjednika navedenog Vijeća, odnosno njihovim konstituiranjem u Požegi je završen izborni proces za tijela lokalne samouprave nacionalnih manjina, započet Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave od 30. ožujka, o.g. (Narodne novine, broj: 37/23.). 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *