Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Srijeda, 27. rujna 2023. u 20 sati
U srijedu 27. rujna 2023. godine s početkom u 20 sati orguljaške večeri u požeškoj Katedrali svojim će koncertom pod nazivom „Orgulje – kraljica instrumenata“ otvoriti Baptiste-Florian Marle Ouvrard, orguljaš crkve sv. Eustahija u Parizu (Francuska). Tom prigodom predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha i Modesta Petroviča Musorgskog te svojom osobnom Improvizacijom.

Nedjelja, 1. listopada 2023. u 19.30
U nedjelju 1. listopada 2023. godine u 19.30 sati, u sklopu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, solistički koncert pod nazivom „Slava Vječne Crkve“ održat će Tomaž Sevšek Šramel, orguljaš franjevačke crkve u Šiški (Ljubljana – Slovenija). Predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha, Primoža Ramovša, Jehana Alaina, Oliviera Messiaena i Blaža Arniča.

Četvrtak, 5. listopada 2023. u 19 sati
U četvrtak 5. listopada 2023. godine, u nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, solistički koncert pod nazivom „Tu es Petra“ s početkom u 19 sati održat će Mihael Mojzeš, orguljaš požeške Katedrale. Predstavit će se djelima Johanna Sebastiana Bacha, Césara Francka, Jehana Alaina, Henria Muleta i Maxa Regera.

Nedjelja, 8. listopada 2023. u 19.30
U nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali, u nedjelju 8. listopada u 19.30 sati održat će se koncert pod nazivom „Le jardin suspendu“ na kojem će nastupiti Pavao Mašić na orguljama i Tomislav Žužak na saksofonu. Tom prigodom izvest će djela Johanna Sebastiana Bacha, Jehana Alaina, Jeana Francaixa, Oliviera Messiaena i Anđ

Srijeda, 11. listopada 2023. u 19 sati
Posljednji koncert u nizu Orguljaških večeri u požeškoj Katedrali održat će se u srijedu, 11. listopada 2023. godine u 19 sati kada će nastupiti Umberto Kostanić iz Münchena (Njemačka). Tijekom koncerta pod nazivom „Regeru u čast“ (povodom 150. obljetnice rođenja Maxa Regera) izvest će djela Johanna Sebastiana Bacha, Felixa Mendelssohn-Bartholdya, Oliviera Messiaena i Maxa Regera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *