Pleternici 12 milijuna kuna: Novi vrtić u Kuzmici i nove proizvodne hale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Uistinu se radi o dva velika i vitalna projekta i jedva čekam kako početak radova tako i početak rada u oba nova prostora – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice
Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva održani proteklih dana u Puli donijeli su Pleternici novih 12 milijuna kuna ulaganja. Bila je to prilika za potpis ugovora kojim se rješava pitanje financiranja izgradnje novog vrtića u Kuzmici kao i sredstva za izgradnju proizvodnih pogona tvrtke Stolarija Batori u pleterničkoj industrijskoj zoni.

– Mislim da nam ljepši dan nije mogao doći, vrtić Kuzmica nam je postao prijeka potreba i jedva smo čekali ovaj ugovor da možemo krenuti u izgradnju jer nam je to dodatnih 80 mjesta za naše najmlađe – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Drugi ugovor se odnosi na privatnu investiciju tvrtke Stolarija Batori kojoj su dodijeljena sredstva za izgradnju proizvodnog pogona u industrijskoj zoni u Pleternici. Oba ugovora su svečano uručili predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Veseli nas i drugi ugovor, ništa manje nego prvi jer nam donosi novu halu u našoj zoni. Uistinu se radi o dva velika i vitalna projekta i jedva čekam kako početak radova tako i početak rada u oba nova prostora – zaključuje.

Napomenimo i kako su osim Pleternice sredstva dodijeljena i Lipiku i Pakracu što je ukupno preko 20 milijuna kuna koje će biti uložene u Požeško-slavonsku županiju – prenosi Grad Pleternica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *