Pojeli ste veliku količinu hrane i kolača za Uskrs? Nutricionistica otkriva kako se riješiti nadutosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Tijekom Uskrsa i produženog vikend su se svi malo opustili i počastili raznom hranom i kolačima za blagdanskim stolom, a povratak u rutinu nije jednostavan jer je razina energije od unesenog šećera dosta niska, a prisutna je i nadutost. Nutricionistica Susie Burell otkrila je za Daily Mail kako se riješiti tog osjećaja te kako se vratiti u rutinu normalne i uravnotežene prehrane.

Kako biste očistili tijelo od svega što ste pojeli, najbolje bi bilo nekoliko dana jesti voće i povrće, žitarice i suho voće te orašaste plodove. Unesite veće količine zelenog lisnatog povrća poput kupusa, blitve, špinata i kelja. Sve što možete ostavite sirovo, a ako obrađujete neka to bude kuhanjem na pari – uz što manju količinu soli koja može zaustaviti ili usporiti proces detoksikacije.

Možete pripremiti leću, grah ili grašak kao varivo te dodati sjemenke bundeve ili suncokreta i orahe. Naravno, s orašastim plodovima i sjemenkama treba paziti na količinu jer imaju dosta kalorija. Ono što će vam još pomoći kod detoksikacije su juha od povrća i salate, puno vode i čajeva. 

Nekoliko dana izbjegavajte unos šećera kroz slatkiše kako biste uspješno vratili energiju i riješili se plinova te nadutosti.

Susie kaže kako je ova metoda detoksikacije dobra lekcija djeci da se nikada ne bi trebali prejedati. “Odlično je naučiti djecu da sami sebe reguliraju i da znaju kada im je dosta hrane. Vjerojatno su tijekom ovog vikenda pojeli puno čokolade i slatkiša i skroz je uredu podsjetiti ih da sada tu veliku količinu slatkiša treba smanjiti.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *