Policija opet daje netočne informacije, obje nestale osobe pronađene mrtve

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Prije svega osam dana, u članku pod nazivom “Glasnogovornica policije ne zna je li krađa završila jučer, prekjučer ili završava tek sutra” pisali smo o lošem informiranju medija i javnosti od strane Policijske uprave požeško-slavonske. Jučer se ista stvar dogodila i to dva puta u danu. Naime, jučer su nestale dvije osobe, jedna na području Ašikovaca, druga na području Dervišage.

Obje osobe su i pronađene, a iz policije su kratko priopćili:

“Obavještavamo Vas da je potraga za nestalim Ivanom Karlić obustavljena budući da je isti pronađen u blizini mjesta Ašikovci.”
Nakon toga stiže i druga obavijest:
“Obavještavamo Vas da je potraga za nestalim Ivicom Gavran obustavljena budući da je isti pronađen u blizini mjesta Kuzmica.”

Prema ovim informacijama, odnosno navodima, osobe su pronađene i potraga je sretno završena, a to u ovom slučaju nije istina!
Na veliku žalost, obje osobe su pronađene u beživotnom stanju, a detalje nećemo iznositi iz pijeteta prema pokojnicima i njihovim obiteljima.

Desetak upita smo dobili na ovu temu, jesu li ljudi pronađeni živi ili ne. Isto tako, čitatelji su zbunjeni, jedni su komentirali vijest s “Hvala Bogu da je pronađen”, dok su drugi pisali “Počivao u miru”.
Dakle ponovno su i mediji i javnost obmanuti od strane policije netočnim odnosno nepotpunim informacijama.

Obavještavamo Vas da je potraga za nestalim XY obustavljena budući da je isti pronađen u blizini mjesta XY u beživotnom stanju., ili da je potraga završila s tragičnim ishodom bi bile točne i potpune informacije, pa im ovim putem sugeriramo da koriste jedan od ova dva primjera, kada ponovno bude ovakva situacija.

Kako vijesti prije objave u medijima kontrolira zamjenik načelnika PU požeško-slavonske Dalibor Bauer, pitamo se je li ovo opet njegov nemali propust ili se svjesno radi šteta načelniku Željku Grgiću i cijeloj Policijskoj upravi.

Obiteljima pokojnika ovim putem upućujemo iskrenu sućut.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)