Policijski službenici provodili 24-satni kontinuirani nadzor brzine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera jučer, petak 21. travnja provodio 24-satni nadzor brzine i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

U tu svrhu policija je pozvala i građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja te im ovim putem zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te se na tim lokacijama i provodi ova akcija.

Osim lokacija koje su predložili građani, policija nadzire brzinu na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. U akciju je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa.

Današnju akciju popratili su i predstavnici medija kojima je voditelj poslova prometne policije PU požeško-slavonske, Zvonimir Lukačević izjavio da je brzina prva ubojica od tzv. „četiri ubojice u prometu“  te prezentirao statističke pokazatelje što se tiče prometnih nesreća u kojima je uzrok bila brzina. 

Naime, na području PU požeško-slavonske tijekom protekle godine evidentirano je ukupno 540 prometnih nesreća, od kojih su 103 bile uzrokovane nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima. Pri tome 22 prometne nesreće su bile teške prometne nesreće (dvije osobe smrtno stradale i 25 teško ozlijeđene). U 2022. dvije osobe su smrtno stradale u prometnim nesrećama, a u kojima je uzrok bila brzina.

Što se tiče procesuiranih prometnih prekršaja na području PU požeško-slavonske tijekom protekle godine evidentirano je ukupno 13642 prekršaja, od kojih se 58,2% ili 7946 odnosi na brzinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *