Požeška razvojna agencija mora još puno “papati” da bi bila kao ona iz Pleternice!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


S obzirom na to da se dosta često mogu čuti pohvale na račun inkubatora u Pleternici, dok požeški apsolutno nitko ne spominje, odlučili smo provjeriti je li onaj iz Pleternice zaista toliko bolji.
Poslali smo identične upite inkubatorima, točnije Lokalnoj razvojnoj agenciji LO-RA iz Požege i Poduzetničkom centru Pleternica. Na čelu i jedne i druge ustanove nalaze se mlade žene, a o njihovoj sposobnosti i rezultatima će najbolje govoriti brojke.
Ravnateljica Lokalne razvojne agencije LO-RA iz Požege je gospođa Ida Dumančić, dok je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica gospođa Barbara Rudež.

Pregledavanjem internetskih stranica i jedne i druge ustanove, moglo se primijetiti da na stranicama požeškog razvojnog centra u dijelu gdje se navode zaposlenici iznad svojih imena i kontakata više nemaju fotografije, a imali su!
Koji je stvarni razlog za uklanjanje istih, nije nam poznato, no ne odaje osjećaj profesionalnosti, nego totalnog amaterizma.
Na pleterničkom su uredno posložena imena, kontakti i fotografije zaposlenika i kao takvi su javno dostupni svim znatiželjnicima ili potencijalnim korisnicima i partnerima.
S toga nogometnim žargonom rečeno, 1:0 za Pleternicu.
Pa krenimo dalje. U upitima koje smo poslali i jednoj i drugoj ustanovi, postavili smo identična pitanja i to:
1. Koliko zaposlenika imaju?
2. Koliko su od 1.1.2022. do datuma slanja upita realizirali projekata?
3. Koliko je od 1.1.2022. do datuma slanja upita nastalo troškova (plaće, režije i drugo)?

Odgovori su više nego li zanimljivi.
Na pitanje koliko imaju zaposlenih, iz pleterničkog su nam odgovorili da imaju 12 zaposlenika, dok su iz Požege na svega pet zaposlenih.
Na pitanje koliko su od 1.1.2022. godine do datuma slanja upita realizirali projekata, pleternički je odgovorio da su realizirali 187 projekata, požeški tek 47 projekata. Projekti se rade za gradove, općine, tvrtke, ustanove i sve potencijalne klijente, ne samo za Grad u kojemu se nalaze.
Poduzetnički centar Pleternica je svome Gradu Pleternici povukao 10,02 milijuna kuna. Razvojna agencija LO-RA svome Gradu Požegi tek nešto više od 7 milijuna kuna.
Stvari su više nego jasne, nogometnim žargonom rečeno, 2:0 u korist Pleternice.

Na naš upit koliko je od 1.1.2022. do datuma slanja nastalo troškova (plaće, režije i drugo), iz pleterničkog su naveli cifru od 1,27 milijuna kuna, dok je požeški potrošio oko 1,03 milijuna kuna.
Važna napomena, Poduzetnički centar Pleternica financira se vlastitim sredstvima što su i sami naveli u odgovoru, dakle svom Gradu donose novce i nisu im na teret, dok pet požeških zaposlenika košta gotovo identično kao 12 zaposlenih u Pleternici i prema svemu sudeći, na teret su Grada Požege i poreznih obveznika, odnosno vas koji čitate.
I još jednom nogometnim žargonom rečeno, 3:0 za Pleternicu kojoj ovim putem čestitamo što s kvalitetnim ljudima i mladom direktoricom Barbarom rade velike stvari i donose novce u svoj Grad, dok požeški eto, možemo reći imamo i postoji te treba još puno “papati” da bi bio blizu rezultata onog iz Pleternice!
Osim toga, u pleterničkom “stanari” mogu iznajmiti urede i pronaći će se mjesto za njih, dok u Požegi su popunili mjesta i svim zainteresiranim novim stanarima samo znaju odgovoriti da su popunjeni, umjesto da pokušaju pronaći alternativu.
Umjesto da Požega bude netko tko prednjači u županiji, ona se može sakriti u mišju rupu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *