Požežani ipak neće klizati na “rekri” za Uskrs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije nekoliko dana objavili smo članak pod naslovom “Hoće li Požežani klizati i za Uskrs?
Odgovor je NE, neće klizati.

Naime, samo dan-dva nakon objave našeg članka uklonjeni su i odvezeni elementi klizališta, koje je bilo postavljeno u vrijeme Adventa na Požeškom Sportskom – rekreacijskom centru, točnije košarkaškom igralištu.
Gdje je klizalište u konačnici završilo, nemamo podatak.

No, pitamo se je li zapravo bio potreban “naš članak” da se odradi nešto što je “davnih dana” trebalo biti odrađeno.
I u ovom slučaju odgovor je vjerojatno, NE. Uz to, za ovaj propust ne zna se “krivac”, ali ostaje nada da će ovakvih nepotrebnih propusta od strane “odgovornih” biti sve manje.
Možda i u ovom slučaju do izražaja dolazi problem nedovoljnog broja komunalnih redara u gradu.

Svakako, bez zadrške možemo reći da je klizalište postao nezaobilazan dio Adventa, a u sredinama kao što je grad Požega ono zauzima centralno mjesto. Klizalište je omiljeno mjesto okupljanja rekli bi podjednako i mlađe i starije populacije.
Spomenuli smo u našem članku i način kako su neki drugi gradovi riješili kvalitetno i na duže vrijeme problem nabave klizališta.

No, budimo realni klizalište nije najveći problem našeg grada i nije realno da će gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić uz sve probleme građana koje je naslijedio, koji su se u međuvremenu izrodili i koje u okviru svojih mogućnosti i gradskih financijskih sredstava zaista rješava, težište svog rada odmah staviti na nabavku “klizališta”.
Ipak, za pretpostaviti je da će gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić na temelju i ovog zadnjeg iskustva ali i komentara građana, u dogledno vrijeme kad se steknu uvjeti, uz svoje planove uvrstiti kupovinu/nabavku klizališta adekvatnog gradu veličine i broja stanovnika kao što je Požega.
U tom slučaju, vjerujemo da će predmet nabave biti potpuno novo, moderno klizalište, a ne neko rabljeno, polovno koje u vršnom opterećenju korištenja nije u uporabi svakih par dana zbog neispravnosti (kvara).
Uz navedeno, troškovi održavanja takvog “rabljenog klizališta” nisu zanemarivi.

Bitna “novost” koju je gradonačelnik Glavić ugradio u rad gradskih tijela je transparentnost.
S toga i ne sumnjamo da će eventualna nabava klizališta biti putem Javne nabave, bez “posrednika”, “lobista”, “mešetara”.
Ovom prigodom poštovane čitateljice i čitatelji želimo podsjetiti da je prvim klizalištem građane Požege obradovao tadašnji gradonačelnik Zdravko Ronko.

Klizalište je u to vrijeme bilo postavljeno na parkirališnom prostoru iza “Gradske kuće”.
Potom je jedne godine klizalište bilo postavljeno u “dvorištu” Osnovne škole Julija Kempfa. Unazad par godina klizalište je svoje mjesto našlo na Sportsko-rekreacijskom centru (rekri).

Kod nama susjednih gradova Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Našica klizalište kao i većina adventskih događaja smješteni su primjerice na
glavnim gradskim trgovima.

Možemo li u nekoj budućnosti, kad se riješi problem prometovanja glavnim gradskim trgom, zamisliti klizalište i većinu adventskih događaja na parkirališnom prostoru Trga Svetog Trojstva?

Pustimo to nadolazećem vremenu, a za kraj spomenimo onu narodnu: “Kad se hoće, onda se i može”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika